UBISTVO LJEPOJE NARUČIO ZVICER Osvetio mu se za atentat u Kijevu
Foto: Alo ilustracija M.J.

To proizilazi iz optužnice koja je u Crnoj Gori podinuta protiv ovih kriminalaca, a na kojoj su se našla i imena prljavih policajaca koji su radili za kriminalnu grupu. Motiv za ovo ubistvo je osveta za pokušaj atentata na Radoje Zvicera u Kijevu.

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo je optužnicu protiv pripadnika kriminalne organizacije kojom je rukovodio Radoje Zvicer.

Detalji optužnice, koju je objavio crnogorski Libertas press, bacaju novo svetlo na ubistvo Nišlije Milana Ljepoje, kog su saradnici Veljka Belivuka i Marka Miljkovića namamili na sastanak, a potom ga mučili i ubili u kući u Ritopeku, takozvanoj klanici koju su pripadnici Belivukove i MIljkovićeve grupe koristili za najteža ubistva.

Kako se vidi iz pomenute optužnice, ovo ubistvo naručio je Radoje Zvicer, čime je teorija da je Belivukova grupa presudila Ljepoji jer je hteo da se proširi na niško tržište narkoitka, pala u vodu.

UBISTVO LJEPOJE NARUČIO ZVICER Osvetio mu se za atentat u Kijevu

Foto: Alo.rs

 

Naime, Zvicer je, prema navodima iz optužnice, tokom druge polovine 2020. godine na teritoriji Crne Gore, Južne Amerike, Afrike, Evrope i Australije, organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi postali Ljubo Milović (policajac u bekstvu), Petar Lazović (bezbednjak koji je u međuvremenu uhapšen), Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović, Nikša Perović i drugi.

„Ova grupa je za cilj imala izvršenje najtežih krivičnnh dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja nezakonite moći i dobiti“, navodi se u optužnici.

Pink panter

Inače, Ljepoja je odranije poznat kao član međunarodne pljačkaške bande „Pink panteri“. On je organizovao čuvenu pljačku zlatare u Dubaiju 2007. godine, kada je zajedno sa svojim „kolegama“ iz grupe, sa dva „audija“ upao u tržni centar „Vafi“. Jedan su parkirali ispred, a drugim su probili izlog juverlirnice i za samo nekoliko sekundi izneli vredan plen.

Ipak, lisice na ruke su mu stavljene godinu dana kasnije u Francuskoj. Ljepoja je prethodnih godina živeo u Nišu i bavio se ugostiteljstvom. Između ostalog, držao je diskoteku u tom gradu.

Zvicer je tako, navodi se u optužnici, naredio da se Ljepoja liši života, smatrajući ga pripadnikom kriminalne organizacije koji je prethodno učestvovao u pokušaju njegovog ubistva u Kijevu u Ukrajini. Okupio je ekipu iz Srbije – Belivuka, Miljkovića, Dejana Tešića, Marka Andrića, Vlada Draganića, Srđana Lalića, Nebojšu Jankovića, Marka i Miloša Budimira, Bojana Hrvatina i Nemanju Đurića.

UBISTVO LJEPOJE NARUČIO ZVICER Osvetio mu se za atentat u Kijevu

Foto: Alo.rs

 

Uloga pomenutog Andrića bila je da prikupi informacije o Ljepoji, imajući u vidu da je iz Niša – kuda se kreće, čime se bavi, s kim se druži – a potom je te informacije prosledio Belivuku i Miljkoviću.

Kao što je to već opisano u optužnici srpskog tužilaštva, Miljković je Ljepoju namamio na sastanak govoreći mu da ima na prodaju blindirano vozilo. Sastali su se 8. decembra 2020, godine kod preduzeća „Lasta“ u Beogradu. Kako bi sve delovalo uverljivije, u dvorište kuće u Ritopeku su dovezli blindirano vozilo, ali kada je Ljepoja izašao iz automobila, odmah su mu stavili lisice i odveli ga u skriveni deo kuće u Ritopeku, gde su ga mučili i ispitivali o tome kakva je njegova uloga bila u pokušaju ubistva u Kijevu, uzeli su mu kriptovani telefon, a na kraju ubili tako što su mu stavili kesu na glavu i udavili ga žicom.

Pored ostalih, Ljepojin DNK je pronađen na mašini za mlevenje mesa, koje su pripadnici ove grupe koristili kako bi se otarasili delova tela.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading