UBISTVO POSLE KOJEG JE POČEO BRUTALAN RAT MEĐU KRIMINALCIMA IZ REGIONA Sedam godina od brutalne likvidacije Saleta Mutavog
Aleksandar Stanković/Foto: Alo.rs

Aleksandar Stanković, u javnosti poznat pod nadimkom Sale Mutavi, brutalno je ubijen pre tačno sedam godina! Njegovo ubistvo se često navodi kao slučaj posle kojeg je sve krenulo "nizbrdo" i posle kojeg je počeo da bukti rat među klanovima!

Aleksandar Stanković, navodni vođa navijačke grupe "Janjučari", ubijen je u večernjim satima na uglu na uglu Bačvanske ulice i gospodara Vučića u Beogradu. Nepoznati napadač je ispalio kišu metaka na njegov automobil, a od povreda je preminuo na licu mesta.

- Aleksandar Stanković je navodno bio blizak prijatelj sa Veljkom Belivukom, a često se njegovo ubistvo navodi kao neki prelomni trenutak kada su počeli brojni sukobi među kriminalcima. Kada je Stanković ubijen, Belivuk je navodno iskoristio situaciju da se nametne kao jedan od glavnih saradnika beogradskog ogranka kavačkog klana. Njegovo ime je često pominjano uz Belivuka - navodi izvor.

UBISTVO POSLE KOJEG JE POČEO BRUTALAN RAT MEĐU KRIMINALCIMA IZ REGIONA Sedam godina od brutalne likvidacije Saleta Mutavog

Foto: Printscreen

 

Naručilac i likvidator Aleksandra Stankovića do sada nije identifikovan, a mediji često navode da se sumnja da iza njegovog ubistva stoji škaljarski klan. Čak se pominje i jedan od vođa škaljaraca Stevan Stamatović, koji je četiri godine kasnije brutalno ubijen u Atini. 

- Od 2016. dešavale su se brojne likvidacije i rat do istrebljenja između kavčana i škaljaraca. Osveta za osvetom, dovela je do crne statistike u kojoj se navodi da je ubijeno više od 50 ljudi. Neki pak ubistvo Stankovića navode kao posledicu toga jer se "zakačio" sa nekim od krupnih imena beogradskog podzemlja i da je to platio glavom - kaže naš sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading