Hapšenje u Beogradu
Foto: Printscreen/MUP

Do policijske akcije došlo je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su S. Z. (1982), za koga se sumnja da je organizator ove organizovane kriminalne grupe, i članovi te grupe S. M. (1991), S. A. (1988), S. R. (1955), S. Lj. (1979), B. M. (1982), T. M. (1984), T. M. (1978), kao i L. M. (1973) i M. S. (1971), svi iz Beograda.

Oni se sumnjiče da su, od februara do septembra ove godine, nabavljali, pripremali za krijumčarenje, pakovali i organizovali ilegalan transport lekova sa liste psihoaktivnih supstanci u zemlje Evropske unije.

Takođe, sumnja se i da su u Holandiji nabavljali amfetaminsko ulje koje su, već uhodanim kanalima krijumčarili u Srbiju, a potom od njega na dve lokacije u blizini Beograda proizvodili amfetamin, koji su potom preprodavali na teritoriji Srbije.

Policija je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje u okolini Obrenovca koristi S. R. pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju sintetičke droge i zaplenila oko 180 kilograma amfetamina visokog kvaliteta spremljenog za dalju prodaju, tri litra amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline neophodne za proizvodnju amfetamina, kao i oko 2.800 tableta ekstazija.

Pretresom kuće u okolini Stare Pazove i stana u Zemunu, koje koriste T. M. (1978) i T. M. (1984), pronađeno je oko dva kilograma amfetamina, oko pola litre amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline i pištolj sa dva metka, dok je u kući B. M. u okolini Obrenovca zaplenjeno oko 50 blistera lekova sa liste psihoaktivnih supstanci i lovačka puška skraćene cevi sa pripadajućim patronama.

Protiv T. M. (1984) i B. M. biće podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Pretresom firme u Beogradu čije je odgovorno lice M. S., a koja se bavila trgovinom na veliko farmaceutskim proizvodima, zaplenjeno je 700 kutija lekova sa liste psihoaktivnih supstanci, bez odgovarajuće dokumentacije. Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe od tog preduzeća nabavljali lekove koje su potom krijumčarili u zemlje Zapadne Evrope.

Tokom operativnog rada, policija je ranije uhapsila S. I., S. N. i K. A. kod kojih je, prilikom pokušaja krijumčarenja preko granice Srbije, pronađeno i oduzeto oko 400.000 tableta različitih lekova sa liste psihoaktivnih supstanci koje su, kako se sumnja, bile namenjene ilegalnom tržištu zapadnoevropskih zemalja. U prethodnom periodu, od pripadnika ove organizovane kriminalne grupe oduzeto je još 11 kilograma amfetamina i oko 100.000 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading