MISLIO SAM DA JE GOTOVO, DRHTAO SAM, NIJE MI BILO DOBRO Svedočio mladić koji je prošao torturu Veljinog klana, mučili su ga i silovali
Foto: Alo.rs

Oštećeni svedok na suđenu Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu I. S. dao je iskaz pred sudom, a njegovo svedočenje je bilo zatvoreno za javnost. I. S. su pripadnici Belivukovog klana oteli i silovali na stadionu Partizana jer su mislili da prikuplja informacije koje prenosi suparničkoj navijačkoj grupi "Alkatraz".

Kako saznaje Telegraf.rs, I. S. je danas dao detaljan opis svega što se dogodilo tokom tri dana koliko su ga Belivukovi "vojnici" držali na stadionu i većinski ponovio sve što je rekao u tužilaštvu, a spisak onih koji su ga zlostavljali je podugačak.

Iako je preživeo traumu, I. S. je tokom davanja iskaza bio stabilan i uspeo je da smireno iznese stravične detalje.

Kako piše Blic, prema nezvaničnim informacijama, I. S. je na današnjem suđenju naveo više muškaraca koji su ga tukli i silovali, a koje nije spomenuo u ranijim iskazima. Među njima je i okrivljeni saradnik Srđan Lalić, koji o tome nije govorio kada je iznosio svoj iskaz.

On je odgovorio na nekoliko pitanja suda, dok tužilaštvo, s obzirom na to da je iskaz bio detaljan, nije imalo pitanja.

Suđenje Belivukovoj grupi nastavlja se sutra, kada će I. S. imati priliku da dopuni svoj iskaz ukoliko za tim bude bilo potrebe, a pitanja će moći da mu postavlja i odbrana.

Podsetimo, svedok oštećeni I. S. je u svedočenju pred tužilaštvom ispričao da je sredinom oktobra 2020. godine došao u Beograd kao turista, da je prvo bio na Kalemegdanu, a zatim otišao na stadion Partizana oko sedam sati. U momentu kada je fotografisao selfi, kako tvrdi, "savatali" su ga pripadnici južne tribine, odnosno optuženi Mijat Simeunović, Aleksa Šejić i Miloš Lukić Selak.

Oni su pošli ka njemu i pitali ga: "Požarevac, šta radiš tu?". I. S. je istakao da su ga neki od navijača prepoznali jer on ide na utakmice od 2017. ili 2018. godine i da je "išao na mnoge utakmice po Srbiji jer voli Partizan".

- Sa svakim sam bio okej, od njih sam tražio stare stvari, ako neko ima da mi da patike, trenerke, da imam šta da obučem. Oni su me prvo povukli za duks, rekli da pođem s njima, tukli su me, a Aleksa Šejić mi je udario šamar - rekao je I. S. u tužilaštvu.

Kako je objasnio, pripadnici Belivukovog klana uveli su ga na stadion i rekli mu da sedne u baštu. Osim Simeunovića, Šejića i Lukića Selaka, prisutan je bio i "jedan kog zovu Krivi".

I. S. je ispričao da su ga udarali po prstima, po nogama, da su ga maltretirali celo veče, nakon čega su mu stavljene lisice na ruke i odveden je ispod istočne tribine.

Maltretiranje se nastavilo, a I. S. je naveo da ga je Aleksa Šejić odveo u sobu govoreći mu: "Polazi, debeli, 'ajde cinkaro, 'ajde marš tamo".

- Abnormalno su me istukli i tada mi već nije bilo dobro. Imam slabo srce, mislio sam da je gotovo, drhtao sam, nije mi bilo dobro. Treći dan bih želeo da što pre izbrišem iz glave, bio je pakao. Tukli su me držaljama od sekire, glava mi je bila ovolika od udaraca, nisam mogao da stojim na nogama. Udarali su me i štapovima za bilijar, dva puta po leđima i jednom po vratu. Sreća da su me udarali onim štapom koji je tanji, a nisu debljim. Od udaraca sam pao na zemlju, a štap se polomio - dodao je.

Seksualno ga zlostavljali

On je, između ostalog, ispričao i da ga je Belivukova grupa seksualno zlostavljala.

On je opisao da je drugog dana zatočeništva sa rukama vezanim na leđima prilegao na krevet i da je to uradio onako kako je navikao kod kuće, da skine trenerku i stavi pored kreveta, te je bio samo u majici i gaćama. Primetio je da neko leži pored njega i zamolio Aleksu Šejića da ga pokrije, nakon čega ga je Šejić, kako tvrdi, seksualno napastovao.

Kako je navedeno u optužnici, Šejić je iskoristio okolnost da je oštećeni bio silom zadržan i lisicama vezanih ruku, zbog čega nije mogao da pruži bilo kakav otpor i prinudio ga na sa obljubom izjednačen čin.

I. S. je takođe rekao da su mu Šejić i Krivi, kog još zovu i Kruška, gurali štapove za bilijar u zadnjicu.

Nakon tri dana je pušten, zaprećeno mu je da ne govori o onome što se desilo i rečeno da ne dolazi u Beograd godinu dana, a pripadnici Belivukovog klana ostavili su ga na naplatnoj rampi Vrčin.

- Sve mi se ljuljalo, poljubio sam zemlju zato što sam video svetlost dana jer sam tamo bio zatočen i svašta je moglo da bude sa mnom - rekao je I. S.

Đorđević govorio o otmici

Kada su u pitanju optuženi, Vojislav Đorđević jedini je u svom iznošenju odbrane pred tužilaštvom detaljno govorio o danu kada je grupa maltretirala I. S. Ipak, on je tvrdio da je oštećeni na stadion došao pola sata iza ponoći i da je fotografisao, a da su u njegovom telefonu videli da je dolazio da bi prikupljao informacije za drugu navijačku grupu "Alkatraz".

- Prišao sam I. S, rekao sam ostalima da se sklone da bih razgovarao sa njim, da vidim zašto je to radio i da li je istina što mi je on indirektno priznavao, ali mi je sve vreme govorio da to nije radio. Zbog nekih svojih privatnih problema, ja sam u tom momentu loše reagovao i udario sam mu par šamara - rekao je Đorđević, navodeći da su I. S. kasnije zaključali u sobu u kojoj je inače spavao Aleksa Šejić i otišli kući.

On je rekao da su ujutru došli Belivuk, Miljković, Srđan Lalić i čovek sa nadimkom Deda, da su ga tukli bilijarskim štapobima i da su mu ih gurali u analni otvor.

- Čuo sam, i mislim da je to sigurna priča, da ga je Aleksa Šejić silovao - dodao je.

Iako je bio prilično detaljan kada je iznosio odbranu pred tužilaštvom, Đorđević je pred sudom rekao da ne ostaje pri iskazima koje je dao u tužilaštvu, kao i da ne priznaje krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da nije deo Belivukovog klana. Kako je rekao, svoj prvi iskaz je "dao pod prisilom tokom privođenja i saslušanja u SBPOK".

Komentari (0)

Loading