Hapšenje osumnjičenih za ubistva u Futogu
Foto: Printscreen/Printscreen

"U skladu sa Akcionim planom i Nacionalnom strategijom za borbu protiv korpucije, kao jasnim prioritetom Vlade Srbije, Poreska uprava ima iskazanu nultu stopu tolerancije na korupciju i odlučna je u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", ističe se u saopštenju.

Poreska uprava navodi da je krajem prošle i početkom tekuće godine započela postupke utvrđivanja nepravilnosti u radu određenih državnih službenika, angažovanih na poslovima kontrole povraćaja PDV-a.

Po okončanju postupaka Odeljenja za unutrašnju kontrolu Poreske uprave, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dostavljena je kompletna dokumentacija, kao i izveštaji o predmetima u kojima je zaključeno da postoji osnov sumnje da su ova lica izvršila krivična dela.

Poreska uprava poručuje da će i ubuduće sprovoditi kontrole zakonitosti rada državnih službenika i za sve utvrđene nepravilnosti, kao i u ovom slučaju, obaveštavati nadležne organe.

Tim povodom direktorka Poreske uprave Dragana Marković izjavila je da se Poreska uprava svakodnevnim zalaganjem, trajno i dugoročno, bori protiv svakog vida korupcije i da će i ubuduće imati nultu toleranciju na korupciju.

U akciji beogradske policije jutros je uhapšeno šest osoba zaposlenih u filijalama Zemun i Voždovac Poreske uprave koji su osumnjičeni za više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

Prema saznanjima Tanjuga, današnja akcija hapšenja poreskih inspektora tiče se proširenja dve ranije pokrenute istrage pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Viseg javnog tužilaštva u Beogradu protiv osumnjičenih za poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost i pranje novca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading