Hapšenje na Zvezdari
Foto: Alo/Foto: Alo/MUP

Pritvor je prema okrivljenima određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima I. M. i U.M. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

"Pala" i maloletnica

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu zaplenili su oko 20 kilograma marihuane i uhapsili I. M. (53), U. M. (24) i šesnaestogodišnju devojku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom stana na Zvezdari u jednom koferu pronašla i zaplenila 18 paketa sa marihuanom, dok je u delovima nameštaja bilo sakriveno sedam kesica sa tom drogom. Takođe, zaplenjena je i vagica za precizno merenje.

- Oni su uhapšeni nakon operativnog rada policije, nakon što je maloletnica dopremila kofer sa drogom iz Novog Pazara u Beograd - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Prema poznatim informacijama, maloletnica je prenosila drogu, a punoletni muškarci su osumnjičeni za organizaciju nelegalnog posla, nabavku i distribuciju marihuane na području Beograda.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading