U Crnoj Gori uhapšen šef ruske mafije: Poternicu raspisao NCB Interpol Moskva
Foto: Printscreen/Printscreen

„Pripadnici Sektora granične policije su juče na graničnom prelazu Aerodrom Tivat lišili slobode G.M. (59) državljanina Ruske Federacije, za kojim je raspisana međunarodna poternica od strane NCB Interpol Moskva, zbog krivičnog dela zauzimanje najviše pozicije u kriminalnoj hijerarhiji“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je G.M. u „kontinuitetu od 1993. godine svesno zauzimao najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji u Krasnodarskom regionu u Rusiji, te koristio svoju najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji, autoritet i uticaj u kriminalnoj sferi kako bi organizovao, vodio i upravljao kriminalnim aktivnostima“.

Kako ističu, G.M. će biti sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost.

U saopštenju navode da su, aktivnostima u okviru istrage ciljanog traganja i razmenom operativnih saznanja kroz međunarodnu operativnu saradnju, službenici Sektora za borbu protiv kriminala  zajedno sa službenicima Odelenja bezbednosti Rožaje juče lišili slobode Š.P. (30) iz Kosova.

„Š.P. se potražuje na osnovu međunarodne poternice UNMIK-a – Kosovo, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od godinu dana, pet meseci i 16 dana, zbog počinjenog krivičnog dela teška krađa. Š.P. će biti sproveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju u zakonom predviđenom roku“, stoji u saopštenju MUP-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading