Novak Stevanić
Foto: Alo/Privatna arhiva

Prethodna sudija je otišla u penziju, a predmet je preuzeo novi predsedavajući Dušan Agatonović, pa se na pripremnom ročištu povela polemika da li sve dokaze izvedene prethodnih pet godina treba samo konstatovati ili ponovo izvoditi.

Branioci su tražili da se ponovo izvode, što odbrani odgovara zbog dužine procesa, jer 2027. godine nastupe zastara. Punomoćnik oštećenog Stevanića Milisav Čogurić i optuženi Bajić bili su protiv toga. Bajić je zamolio da se ne izvode, jer kako je rekao ne može više da dolazi iz Zabele, gde je u zatvoru, pošto je tamo u posebnom odeljenju i svaki put kad treba da dođe u sud vuku ga ljudi sa maskama i šlemovima.

- Doći dovde je katastrofa - kazao je Bajić.

Prethodno su se okrivljeni izjasnili o krivici i svi sem Bajića su je negirali. On je rekao da ima određeni deo krivice, a koliki je utvrdiće sudija.

Radukić i Đajić su optuženi da su u Sarajevskoj ulici u Beogradu zaustavili i legitimisli Novaka Stevanića, prebacili ga u "golfa" i predali Dušanu Spasojeviću i zemunskom klanu. Oni su ga držali u nekoj hali na Novom Beogradu, gde ga je čuvao Nikola Bajić i tukli dok im nije rekao gde im se nalazi sef u stanu. Onda su otišli, izvadili sef iz poda i odneli oko 4 kilograma zlata i oko 100.000 tadašnjih maraka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading