IZNOVA POČELO SUĐENJE ZA PRVU OTMICU ZEMUNSKOG KLANA Zoran Stevanić: Ja sam optimista (VIDEO)
Alo!/Masanori Jošida

Slučaj koji se vodi protiv dvojice bivših policajaca i dvojice „zemunaca“ optuženih da su 1997. oteli sef Zorana Stevanića sa četiri i po kilograma zlata i kidnapovali njegovog sina Novaka Stevanića (22), koji se sedam meseci posle toga ubio, dodeljen je novom sudiji Dušanu Agatonoviću zbog toga što je predsednica sudskog veća koja je pet godina vodila postupak otišla u penziju.

novak stevanić

Foto: privatna arhiva

 

Trojica optuženih Milan Radukić, Goran Ristić i Saša Đajić, koji se brane sa slobode kratko su se izjasnili da nisu krivi. Nikola Bajić, koji je doveden iz takozvanog "Alkatraza" u požarevačkoj "Zabeli" izjavio je "da ima neku krivicu, ali da sud treba da utvrdi u kojoj je to meri". Bajić je rekao da mu je jako teško da dolazi iz "Zabele", navodeći: "Ja sam u posebnom odeljenju. Dovode me ljudi sa maskama, pancirima i dugim cevima u pratnji 10 kola. Saglasan sam sa predlogom punomoćnika porodice Stevanić da se zbog velikog proteka vremena pročitaju iskazi i izvedeni dokazi".

Zamenica tužioca je takođe bila saglasna sa predlogom Milisava Čogurića, punomoćnika porodice Stevanić da se zbog ekonomičnosti čitaju svi zapisnici sa prethodnih pretresa.

Međutim, branioci optuženih Radukića, Ristića i Đajića su tražili da se ponovo saslušaju svi svedoci i izvedu predloženi dokazi.

Suđenje se nastavlja 11.oktobra kada će optuženi da iznesu odbranu.

Zoran Stevanić, otac Novaka Stevanića: Ja sam optimista

Zoran Stevanić dao je izjavu za Alo!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading