SUDBINA SUKOBLJENIH PORODICA VUKOTIĆ I ROGANOVIĆ JE VEOMA SLIČNA Pobijeni su im očevi i braća, jedan je na poternici zbog osvete
Printscreen

Za Vukotićem je zbog toga raspisana i međunarodna poternica, a njih je, iako nisu obojica iz kriminalnog miljea, zadesila ista porodična sudbina jer su im u kriminalnim obračinuma ubijeni očevi i braća!ž, piše Kurir.

Vukotić je, da podsetimo, u bekstvu, a policija je zbog stvaranja kriminalne organizacije uhapsila Novljanina Marka Radovića (29), Slavka Radulovića (42) i Miloša Gvozdenovića (35) i kao petog osumnjičenog označila Cetinjanina Iliju Milanovića (37), koji je odranije u zatvoru.

Bomba za Duška

Terete ih da su, sa ranije uhapšenim pripadnicima škaljarskog klana, stvorili kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj likvidaciju Roganovića, a juče im je određen i pritvor. Akcija je sprovedena nakon što je specijalna tužiteljka Zorica Milanović donela naredbu o proširenju istrage, kojom su obuhvaćeni Radović i još četvorica osumnjičenih.

Šćepan Roganović ubijen je u sačekuši hicima iz vatrenog oružja u trenutku kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu, a četvrta je žrtva iz svoje familije koja je stradala od ruke neprijatelja.

Naime, prva žrtva u obračunu rata između škaljarskog i kavačkog klana bio je njegov otac Niko Roganović, dok su samo nekoliko meseci ranije u vazduh digli njegovog rođenog brata Duška Roganovića nakon što je seo u svoj automobil. Duško je preživeo taj napad, ali je ostao bez nogu.

Ipak, zla kob ove porodice nije se završila ovom eksplozijom, pa je u Beču 2018. godine ubijen brat od strica Šćepana Roganovića, Vladimir. Šćepan je, najeverovatnije zbog osvete, ubijen dve godine kasnije i tako je čitava porodica definitivno zavijena u crno.

Sumnja se da je ovo jedini motiv njegovog ubistva jer nema podataka da je on, za razliku od braće, bio pripadnik kavačkog klana ili bilo koje druge kriminalne grupe.

Krvave osvete

Sudbina porodice Igora Vukotića brzo je dočekala istu sudbinu, kad mu je 2019. godine prvo ubijen otac Veselin ispred njihove kuće u Kotoru, a on i njegov brat Jovan koji su posle smrti Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini preuzeli škaljarski klan, otišli u inostranstvo gde su se krili, ali i nastavili sa svojim poslovima. Jovan Vukotić bio je hodajuća meta kavačkom klanu pogotovo posle ubistva Vladimira Roganovića, a ubijen je u septembru prošle godine u Turskoj gde je živeo. Igor Vukotić je tako ostao jedini, ali se već dugo ništa u njemu ne zna.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading