MISTERIJA PISMO STIGLO BELIVUKOVOM VOJNIKU Tajson: "neka mi dostavi adresu, da pišem i ja njemu"
Foto: Alo.rs

Pismo mu je, prema nezvaničnim informacijama, dostavljeno u pritvorskoj ćeliji u kojoj je od 4. februara 2021. kada je uhapšen.

Podsetimo, Đurić je juče za govornicom Specijalnog suda izjavio da mu je uručeno "anonimno pismo iz kog se jasno može videti na neko ko se nije potpisao pokušava da izvrši pritisak na njega da prizna što nije učinio i da optuži ostale za teška krivična dela".

- Sudsko veće je pismo, koje je optuženi protumačio kao vid pretnje i pritiska uzelo na uvid i na kraju postupka, pošto su Belivuk, optuženi Nebojša Janković ali i sam Đurić otkazali punomoćja svojim advokatima, vratilo optuženom. Sudija je rekla i da su "preduzete mere", što znači da će ono biti dostavljeno tužilaštvo kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog dela - objašnjava sagovornik Kurira.

Optuženi Nemanja Đurić, koji se tereti da je učestvovao u ubistvima klana, obratio se i autoru anonimnog pisma, tražeći da mu dostavi svoju adresu:

- Onaj koji mi je poslao neka pošalje povratnu adresu da pišem i ja njemu. Ne mogu da teretim ljude za neka dela i da priznam nešto što nisam počinio. Hoćete li da pročitam pismo? - rekao je na kraju izlaganja Đurić, ali mu je sudija rekla da nema potrebe da pismo čita u sudnici.

Inače, odmah posle otkrića da je njegovom klijentu koji je kasnije otkazao punomoćje, advokat Nikola Jerković zatražio je da tužilaštvo proceni da li je nadležno da reaguje na ovo pismo.

Kako je Kurir ranije pisao, Belivuk i Marko Miljković koji su optužnicom označeni kao organizatori kriminalne grupe optužene za sedam ubistava u Srbiji, silovanje, trgovinu drogom i oružjem, u sudu su rekli da imaju saznanja da "tužilaštvo ima i keca u rukavu, četvrtog svedoka saradnika".

Do sada su trojica nekadašnjih pripadnika klana, Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević, inače kum Marka Miljkovića, priznali teška krivična dela i u zamenu za blaže kazne govorili o ulogama optuženih u surovim likvidacijama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading