Ubistvo škaljarca
Foto: Printscreen/Printscreen

Miroslav Milinković, zvani Bata, navodni član kavačkog klana, ubijen je u četvrtak na Sokocu, u Republici Srpskoj. Zbog zločina su uhapšeni Stefan Delić, koji je navodno pucao, i njegov saučesnik Saša Karadžić. Oni su, sumnja se, bliski „škaljarcu“ Ognjenu Orašaninu Orasu, kog je upravo Milinković 2020. pokušao da likvidira u istom naselju.

Kako prenose lokalni mediji, ubistvo se dogodilo nasred ulice u 18 časova, a snimila ga je kamera za video-nadzor sa okolnog objekta. Kako se može videti na snimku, Milinković je najpre izašao iz automobila „folksvagen tiguan“ i krenuo prema dvojici muškaraca, od kojih je jedan, navodno Stefan D., izvukao pištolj i zapucao u njega. „Kavčanin“ je potom počeo da beži, a osumnjičeni je s udaljenosti nastavio da ispaljuje hice u njega. Navodno, ispalio je čak deset metaka u žrtvu, koja je uzvratila vatru i teško ga ranila.  

Bio umešan i u šverc kokaina

Uprava za organizovani kriminal u Republici Srpskoj podnela je Tužilaštvu izveštaj protiv 17 osoba zbog sumnje da su od 2020. do 2022. godine trgovali kokainom u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, ali i na međunarodnom tržištu. Na spisku je, između ostalih, bio i ubijeni Milinković.

Na snimku se dalje vidi da napadači potom odlaze, a Milinković se, držeći se za stomak, vraća ka svom automobilu i pada pored vozačevih vrata. Pojedini građani, koji su u tom trenutku bili na mestu pucnjave, izlazili su ih svojih vozila i bežali u panici, dok su drugi okrenuli automobile i odvezli se.

Mediji u Republici Srpskoj saopštili su da je policija brzo identifikovala osumnjičene i uhapsila ih.

Inače, ubijeni Milinković je odranije poznat policiji. Sumnja se da je on bio na čelu auto-mafije koja je po nalogu kavačkog klana krala i preprodavala automobile.

On je javnosti postao poznat 17. oktobra 2020. godine kada je, navodno, po naređenju šefa „kavčana“ Radoja Zvicera i njegovog saradnika Darka Eleza, postavio bombu pod automobil Ognjena Orašanina, za čiju je glavu Zvicer nudio 250.000 evra.

Ipak, Orašanin je pukom srećom preživeo jer se bomba nije aktivirala.

Milinković je ranije bio osuđivan za organizovani kriminal i krađu automobila. Policija u Republici Srpskoj je 2021. pretresla 15 lokacija i pronašla sedam vozila za čiju je krađu on osumnjičen. Reč je o vozilima japanskih i francuskih proizvođača.

Ubio i zakopao škaljarca, pa
krivicu svalio na medije?!

Željko Bojanić iz Kotora, navodni član kavačkog klana, koji je optužen za ubistvo „škaljarca“ Rista Mijanovića sa Cetinja 11. septembra 2020. u Istanbulu, pred sudom u Turskoj negirao je zločin.

On je, kako prenose lokalni mediji, izneo bizarnu odbranu da mu „mediji iz Srbije smeštaju“ i da on „nema veze s kriminalom“.

Podsetimo, on je osumnjičen da je Mijanovića najpre oteo, a potom danima mučio u vili i na kraju ubio. Njegovo telo je, prema optužnici, zakopao u dvorištu vile u Zekerijakoju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading