Zvicer i Jaksiš
Foto: Privatna arhiva/Privatna arhiva

Srpski narko-bos Antun Mrdeža (47), koji je pobegao s aerodroma u Kolumbiji tokom izručenja Italiji, navodno stoji iza ubistva zemljaka Slobodana Marjanovića (40) 28. maja u toj državi. Sumnja se da je time počeo i rat između kavačkog klana i klana „Amerika“, koji dugo sarađuju pri švercu kokaina!

Kako Alo! saznaje, policija ne isključuje mogućnost da će nastati razdor unutar dve bande jer je ubijeni Marjanović bio blizak „kavčanima“, čiji je vođa Radoje Zvicer, dok je Mrdeža radio po nalogu klana „Amerika“, na čijem je čelu Zoran Jakšić.

ALO! SAZNAJE Zvicer zaratio protiv klana Amerika, očekuje se krvoproliće zbog ubistva u Kolumbiji!

Antun Mrdeža/Printscreen/kolumbijska policija

 

Izvor našeg lista otkriva da je Mrdeža navodno odlučio da se osveti Marjanoviću jer je prijavio policiji da je on ušao u Kolumbiju iz Dominikanske Republike. Kada je Mrdeža uhapšen, nadležni su odlučili da ga izruče Italiji zbog brojnih zločina koje je u toj državi počinio, ali je on uspeo da pobegne s aerodroma kod Medeljina kada je zatražio dozvolu da kupi flašicu vode, a potom otrčao ka „audiju“ u kojem su ga čekali saradnici, koji su i pucali na policiju.

Nakon što se sakrio, Mrdeža je navodno došao do informacije da ga je Marjanović otkucao i tada pokrenuo lov na njega.

- On je saznao da će Marjanović doputovati u Kolumbiju da bi ugovorio transport droge iz Južne Amerike u Holandiju i osmislio plan za ubistvo. Marjanović se tada, navodno, sastao sa narko-bosom pod nadimkom Pako, inače šefom kartela „Los Pačenka“. Kod sebe je imao kofer pun para, a ubijen je s tri hica iz vozila u pokretu. Nije poznato da li je Mrdeža bio u tom vozilu, a možda i sam pucao, ili je poslao saradnike da obave posao za njega - navodi naš izvor.

Ubistvo Srbina u Kolumbiji

Slobodan Marjanović/Printscreen/kolumbijska policija

 

Ovim zločinom, prema sumnjama policije, poljuljani su odnosi između kavačkog klana i klana „Amerika“, zbog čega se ne isključuje mogućnost nastavka krvoprolića na obe strane ili konačni prekid saradnje.

- Ove dve bande imale su stabilnu saradnju, ali je ovo ubistvo oštetilo obe strane. Kavački klan je izgubio važnu kariku za krijumčarenje, što će, uprkos činjenici da se pokazao kao izdajnik, uticati na dalji posao i povećanje zarade. Sa druge strane, klan Amerika će verovatno da opravda svoj postupak, a možda i da traži određene beneficije upravo zbog toga što ih je izdao čovek koji polaže račune šefu „kavčana“ Radoju Zviceru. Ipak, postoji mogućnost i da se Zvicer i Jakšić, koji upravlja poslovima iz zatvora u Peruu, dogovore da su kvit i nastave po starom - objašnjava naš sagovornik. 

Nađen audi kojim je Mrdeža pobegao

Kolumbijska policija je dan posle bekstva Antuna Mrdeže sa aerodroma kod Medeljina pronašla crni džip „audi“, kojim se on odvezao posle razmene vatre s policijom. Vozilo je bilo na seoskom putu i forenzičari su ga detaljno pregledali u potrazi za tragovima koji će ih odvesti do begunca i njegovih saradnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading