ČELNI LJUDI BALKANSKOG KARTELA SU ''ĐENERAL'' I MLADEN LAZAREVIĆ Zvučna imena iz podzemlja među članovima kriminalne grupe
Foto: Printscreen/MUP

Peljević je inače hapšen i 2015. u Madridu, kada je zaplenjeno 3,5 tone kokaina.

NAJVEĆI BALKANSKI KARTEL ŠVERCOVAO KOKAIN U INOSTRANSTVO Ovo su tri zaplene narkotika

Dragan Đorđević zvani Gaga navodno je bio uhapšen posle spektakularne pljačke Pink poantera u Dubajiju 2008. godine za koju se veruje da je organizovao Milan Ljepoja, koji je ubijen u kući strave u Ritopeku, a za njegovu likvidaciju su optuženi pripadnici klana Belivuk-Miljković.

Kako piše Kurir, u međunarodnoj akciji uhapšen je i Ljepojin kum Mladen Lazarević koji je takođe učestvovao u pljački u Dubajiju.

Uhapšen i Đeneral, jedan od vođa

Kako je objavio ''Blic", među njima je i Miroslav Starčević, čovek koji se na suđenju klanu Belivuk-Miljković spominjao kao Deda i Đeneral.

Đeneral i Deda je pseudonim koji se često čuo na suđenju ozloglašenom klanu koji se tereti za ubistvo sedam osoba. Ipak, niko nije spomenuo njegovo pravo ime, a iz iskaza okrivljenih saradnika može se zaključiti da je Đeneral bio blizak grupi Velje Nevolje.

''Srbija je još jednom uspešnom akcijom pokazala i dokazala da je uspešan partner. Uz Evropol je uhapšeno 13 lica, pripadnika OKG koja je funkcionisala od viš nezavisnih ćelija Balkanskog kartela. Veruje se da on stoji iza višetonskih pošiljki kojaina koji je iz Južne Amerike stigao u Srbijom. Ova akcija uklonila je največu organizaciju za trgovinu drogom. Uhapšeni su i organizatori M. S. i M. L. Tokom 2020. godine zaplenjeno je najmanje sedam tona kokaina i on se dogovodi u vezu sa ovim kartelom'', rekao je načelnik UKP Ninoslav Cmolić na današnjoj vanrednoj konferenciji MUP-a.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je lišeno slobode 13 lica i to: M. S., M. L., M. J., D. Đ., M. M., D. N., I. C, R. R., G. P., M. R., V. S., M. P. i Lj. L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

U toku predistražnog postupka prikupljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplene od drugih država, pre svega, Republike Francuske.

Na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 lica, od sedam lica koja nisu lišena slobode dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u bekstvu.

Pratite njanovije VESTI SA FRONTA   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading