SIMBOLIKA DOBRO POZNATA U PODZEMLJU Evo šta znači misteriozna poruka na zaplenjenom kokainu (FOTO)
Foto: Printscreen/MUP

Kokain u vrednosti oko pola miliona evra zaplenjen je u velikoj akciji Pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalisticke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a tom prilikom su uhapšeni Lazarevčanin M. Ž. (31) sa nadimkom Divljak i Beograđanin N. M. (39).

Kako mediji saznaju, na paketima ove droge bila je ispisana rečenica na latinskom "Alea iacta est" čuvenog Julija Cezara, što znači "kocka je bačena".

Kao što je poznato u kriminalnom podzemlju, izraz "kocka" predstavlja kilogram kokaina što je upravo i simbolika koja je u vezi sa porukom ispisanom na samim paketima.

Kako su mediji ranije pisali, u ovoj spektakularnoj akciji policije uhapšen je M. Ž. iz Lazarevca koji radi kao konobar, a u gradu je poznato da ga policija povezuje sa prodajom droge.

Kako je saopštio MUP dvojica muškaraca uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Policija je kod osumnjičenih, nakon primopredaje droge, u dva vozila koja su koristili, pronašla oko 12 kilograma kokaina koji je bio upakovan u 12 paketa. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu - navedeno je u saopštenju.

Nisam ni dobio papire za razvod, a Jelena mi nije dala da vidim dete 18 dana - Alo.rs

Da podsetimo, prema nezvaničnim informacijama akcija hapšenja odigrala se u Zemunu, a dvojica osumnjičenih muškaraca zatečena su prilikom primopredaje narkotika.

- Sumnja se da su se, dvojica osumnjičenih, po prethodnom dogovoru našla u jednoj ulici u Zemunu. M. Ž. je na primopredaju došao "golfom" i nakon što je predao N. M. četiri kilograma kokaina i uzeo novac, izleteli su inspektori kriminalističke policije i uhapsili ih na delu - navodi dobro obavešten izvor iz istrage.

Inače, uhapšeni su, prema informacijma do kojih su došli istražni organi, deo organizovane kriminalne grupe kojom rukovode "vračarci", odnosno "kavački klan" koji uglavnom i snabdeva drogom "vojnike" Nikole Džonija Vušovića. Sa Lazarevčanima, narkoticima trguju Kraljevčani i dileri iz Valjeva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading