ŠOKANTNO OTKRIĆE U vreme hapšenja Belivuka i Miljkovića Zvicer bio u Beogradu - kupovao kokain i oružje
Foto: Alo.rs

Belivuk i Miljković, koji su radili za Zvicera, i bili beogradska ispostava klana uhapšeni su 4. februara 2021. i to u spektakularnoj akciji MUP Srbije i Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, a Srbija je raspisala poternicu za "kavčaninom" četri meseca kasnije. Podatak da su Zvicer i Živković u tom trenutku bili u Srbiji navodi se u optužnici koju je podiglo spacijalno tužilaštvo u Crnoj Gori protiv "kavčana" u toj zemlji.

ŠOKANTNO OTKRIĆE U vreme hapšenja Belivuka i Miljkovića Zvicer bio u Beogradu - kupovao kokain i oružje

null

 

 

MLADIĆE VRBOVALI ZA PLAĆENE UBICE Ko su uhapšeni kavčani u velikoj akciji - sve indicije ukazuju na jednog čoveka i ovaj grad!    

Ovom optužnicom Zviceru se stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu od 11 članova, i da je naručio i organizovao teško ubistvo Milana Ljepoje u decembru 2020. u klanici u Ritopeku, ubistvo u pokušaju Jovana Vukotića u oktobru 2020, a obuhvaćen je i međunarodni šverc kokaina, oružja i pranje para.

Sakrio drogu    

Tužilaštvo u Crnoj Gori optužnicom detaljno obrazlaže da su ozloglašeni vođa "kavčana" za kojim je raspisana poternica u julu 2022. i njegov rođak bili u Beogradu.

ŠOKANTNO OTKRIĆE U vreme hapšenja Belivuka i Miljkovića Zvicer bio u Beogradu - kupovao kokain i oružje

Radoje Živković/Foto: Printscreen

 

Radoje Zvicer i Radoje Živković tokom februara 2021. u Srbiji u Beogradu su, kao državljani Crne Gore, neovlašćeno, radi prodaje, kupili opojnu drogu kokain, koju je po njihovom dogovoru trebalo da proda okrivljeni Živković, u cilju ostvarivanja zajedničkog imovinskog interesa - navodi se, između ostalog, u optužnom aktu tužilaštva, koji prenosi crnogorski portal Libertas, koji je objavio delove optužnice.

- Dana 19. februara 2021. u Beogradu okrivljeni Zvicer i Živković od nepoznatog lica kupili su najmanje četiri kilograma kokaina u vakuumiranim najlonskim pakovanjima od po kilogram sa natpisom „AMG“. Po njihovom dogovoru, drogu je trebalo da proda okrivljeni Živković, koju je sakrio na nepoznatoj lokaciji u Beogradu, dok je okrivljeni Zvicer drogu držao u cilju dalje neovlašćene prodaje.

Njima se zbog ovog kokaina stavlja na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Arsenal oružja   

Prema navodima optužnice, Živković je u Srbiji bio i pre hapšenja klana Belivuk-Miljković jer je u tom periodu kupio arsenal oružja u Sremskoj Mitrovici.

- Živković je početkom februara 2021. u Sremskoj Mitrovici nabavio veću količinu vatrenog oružja: automatski pištolj „škorpion“ kalibra 7,65 mm sa dva okvira i prigušivačem zvuka, dva pištolja crne boje, od kojih je jedan pištolj „crvena zastava“, a drugi pištolj marke „bereta“, bez izdate isprave o oružju, a koje vatreno oružje je nakon nabavke i držanja imao nameru da preda licu koje oslovljava kao Gojče - piše u optužnici.

Pripadnici kotorskog klana su po naređenju Zvicera na teritoriji Južne Amerike i Afrike prodavali, kupovali i prenosili kokain i hašiš u Crnu Goru, Evropu i Australiju. Kako se dalje navodi u optužnici, Duško Roganović, čija su braća Šćepan i Vladimir, kao i otac Niko ubijeni u ratu klanova, a koji je izgubio obe noge kada je njegov auto dignut u vazduh 2017. u Herceg Novom, imao je specijalni zadatak.

- Roganović je morao da obaveštava organizatora Zvicera o pronađenim dokazima prilikom lišavanja slobode pripadnika kriminalne organizacije koji su delovali u Srbiji - piše u optužnici.

Babine u Kotoru

Podsetimo, u januaru 2021. Belivuk i Miljković bili su u gostima na babinama u Kotoru kod Radoja Zvicera. Kako su crnogorski mediji tada pisali, prilikom povratka na aerodrom za let na Beograd 22. januara navodno je u Tivtu bio planiran atentat na Belivuka i Miljkovića, koji su privedeni prilikom sletanja u Srbiju. Oni su odmah pušteni i ponovo uhapšeni 4. februara, otkad su iza rešetaka.

Belivuku i Miljkoviću sudi se u Specijalnom sudu u Beogradu, gde se terete da su oteli i brutalno likvidirali sedam žrtava. Pored ovih zločina terete se i za silovanje, šverc droge i oružja.

Prepiska Zvicera na Skaj

Tražio oružje za likvidacije

Radoje Zvicer je, prema optužnici SDT Crne Gore, krajem decembra 2020. i početkom marta 2021. nabavio veću količinu oružja od srpskog državljanina S. M., kome je na Skaju tražio „da mu na teritoriji BiH, Ukrajine i drugih zemalja nabavi oružje za ubijanje pripadnika suparničkog klana, za koje prvobitno odredi da će biti ubijeni“. Dva dana pre hapšenja Belivuka i Miljkovića Zvicer je poslao poruku nabavljaču da mu pošalje automatsku pušku.

„Lako je nosiš, prebacuješ“, „Jedan metak, čitava puška je u cevi, mala jeste, ali je cev kao na karabinu“, „Gde je ona dobra što si mi slikao“, „Rasklopiš i staviš ispod jakne“ samo su neke od poruka koje su na Skaju razmenili Zvicer i S.M.

 

Organizovana kriminalna grupa

Optužen i Kašćelan, bivši policajci...

Pored Zvicera i Živkovića, prema optužnici specijalnog tužilaštva u Crnoj Gori, u ovoj kriminalnoj grupi među 11 optuženih su i Slobodan Kašćelan, jedan od vođa kavačkog klana, odbegli bivši policajac Ljubo Milović, koji se tereti da je radio za kavački klan, bivši policajac Petar Lazović, Milan Vujotić, koji je uhapšen u Istanbulu zbog ubistva Jovana Vukotića, Duško Roganović...

ŠOKANTNO OTKRIĆE U vreme hapšenja Belivuka i Miljkovića Zvicer bio u Beogradu - kupovao kokain i oružje

Privatna arhiva

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading