JEDINA ŽENA MEĐU UHAPŠENIMA U akciji pala i sestra Lazara Ilića koji je izrešetao "Pink pantera"Aleksandra Šarca!
Foto: Alo!

Aleksandra Č. (29) iz Kraljeva, jedina žena među 65 privedenih u nedavnoj akciji MUP, čiji se brat tereti za ubistvo Aleksandra Šarca, sumnjiči se za saradnju s crnogorskim klanom.

Kraljevčanin Lazar Ilić je u oktobru 2020. u Tržnom centru "Ušće" sa više hitaca maskiran kačketom i hirurškom maskom preko lica upucao Aleksandra Šarca, pripadnika Pink pantera i bliskog saradnika suparničke ekipe, škaljarskog klana.

- Ilić je prišao Šarcu s leđa i ispalio više hitaca u njega iz "berete" sa prigušivačem, a potom pobegao.

Napad na "Pink pantera" snimile su i nadzorne kamere, a llić je pobegao i pištolj bacio u žbunje u blizini TC "Ušće".

Šarac je od posledica ranjavanja preminuo nakon devet dana u bolnici - podseća izvor iz istrage:

- Identifikovan je po specifičnom hodu, a od ranije je poznat policiji po brojnim krivičnim delima.

U Ilićevom dosijeu nalaze se krade, teške krade, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila.

Aleksandra je, da podsetimo, uhapšena u utorak sa još nekoliko pripadnika kriminalne organizacije koju su, kako se sumnja, predvodili odbegli Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je označen kao voda ogranka "kavčana", takozvane vračarske grupe.

Ovoj kriminalnoj grupi, pored droge i oružja, na teret se stavlja i da su pokušali da otruju bivšeg saradnika Strahinju Savića (26) u pritvoru u Spužu, i to tako što bi ubrizgali cijanid u ručak koji mu je u zatvor redovno nosila sestra.

- Istražitelji su u saradnji sa Evropolom uspeli da dešifruju Skaj aplika- ciju i tako otkriju da se u Spužu sprema brutalan zločin. Savić se našao na meti svog klana posle hapšenja zbog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana u januaru 2021. u Budvi. U grupi je označen kao "cinkaroš" jer je odmah inspektorima dao svoju šifru od Skaj telefona i tako razotkrio klan.

JEDINA ŽENA MEĐU UHAPŠENIMA U akciji pala i sestra Lazara Ilića koji je izrešetao

Privatna arhiva

 

Zvicer je nakon toga, kako se sumnja, naručio njegovo ubistvo - kaže izvor beogradskog portala.

- Zvicer je, kako se sumnja, sa Vuševićem organizovao grupu koja je planirala ubistvo, ali je on propao. U ekipi koja je trebalo da realizuje ove planove bila je i, kako se sumnja, Lazareva rođena sestra Aleksandra. Zasad nije poznato kako i na koji način je Lazareva sestra učestvovala u ovoj kriminalnoj grupi, kao i koje je bilo njeno zaduženje.

Prijateljstvo i saradnja Kraljevčana Strahinje Savića i Lazara Ilića datira odavno. Označeni su kao pripadnici vračarske grupe, koja je u novembru prošle godine uhapšena.

- Ilić i Savić su zajedno uhapšeni u Budvi zbog pokušaja ubistva "škaljarca" i prijatelja Luke Bojovića, i to u vreme kada su Veljko Belivuk i Marko Miljković bili kod Zvicera na babinama.

Savić je, nakon što je nadležnima dao kriptovani telefon, zbog kog je, kako se sumnja, pala vračarska grupa u novembru 2022, prvo je detaljno opisao zločin u kom je učestvovao, ali je to kasnije pred sudom negirao - kaže sagovornik. Crnogorski mediji tada su naveli i da je Savić detaljno ispričao u kakvom odnosu je bio s Ilićem.

-Lazar Ilić mi je dao kriptovani telefon i rekao mi da ću za njega "morati ne-što da odradim kada za to dođe vreme". Pristao sam na to jer sam mu dugovao 10.000 evra na kamatu. Ilić me je ubacio na Skaj grupu u kojoj su bili Nikola Vušović i Pirana - rekao je tada Savić, a prenose crnogorski mediji.
Pred sudom je izjavio da je prošao torturu u policiji i da je zbog toga lažno priznao i optužio i druge pripadnike grupe. "Kavčanima" ovo nije prvi put da nekog planiraju da ubiju po istom receptu kao i Savića, pa je tako Zvicer 2019. organizovao "vračarce" da otruju cijanidom šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading