SUD U URUGVAJU POTVRDIO PRITVOR ZA AJDARPAŠIĆA I DABANOVIĆA Crnogorci ''pali'' zbog skoro pola tone kokaina - brat bivšeg zadrugara bi mogao da pobegne!
Foto: Privatna arhiva/Twitter

Ardijan je, inače, bivčeg zadrugara Mensura Ajdarpašića, a sumnja se da je bio čovek od poverenja Alana Kožara, vođe barskog klana koji je likvidiran 3. jula 2020. godine na grčkom ostrvu Krf. Kožar je blisko sarađivao sa škaljarskim klanom, pa se sumnja da je droga njihova.

SUD U URUGVAJU POTVRDIO PRITVOR ZA AJDARPAŠIĆA I DABANOVIĆA Crnogorci ''pali'' zbog skoro pola tone kokaina - brat bivšeg zadrugara bi mogao da pobegne!

Twitter

 

ŠOKANTNE TVRDNJE ABAZOVIĆA I MANDIĆA Vođe Zemunskog klana bili deo crnogorske sedme uprave?! Ovo su žrtve duvanske mafije!

- I pored različitog stepena učešća, shi uhaošeni su imali ulogu u međunarodnoj organizaciji trgovine drogom, zbog čega se rizik od bekstva i ometanja u istrazi  ne može neutralisati - prenosi Radio i televizija Crne Gore. 

Takođe, navodi se i da je kriminalna organizacija imala dovoljno resursa da olakša bekstvo svojim članovima i tako ometa istragu koja se vodi protiv njih.

U akciji policije Urugvaja pod nazivom ''Virtus'' uhapšeno je 16 osoba, za koje se sumnja da su pokušale da prokrijumčare 489 kilograma kokaina. Vrednost droge iznosi 16 miliona evra, a došla je iz Bolivije u Urugvaj. 

Dabanović i Ajdarpašić, podsetimo, uhapšeni su tokom racije u kući, koja se nalazi na šetalištu u gradu Sijudad de la Kosta. Dvojica uhapšenih Crnogoraca navodno se vode kao bezbednsono interesantne osobe.  

- Ajdarpašić je ranije ptivođen zbog pokušaja ubistva V.B. u maju 2019. godine u jednoj kladionici - prenosili su mediji ranije.

Drugi uhapšeni Dabanović je privođen zbog toga što je lažno prijavio da je neko pucao u njega i njegovog prijatelja, iako je on slučajno ispalio hice iz pištolja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading