VRBUJU KLINCE IZ KRALJEVA DA UBIJAJU ZA ZVICERA "Kavčani" za zločine plaćaju i devojkama, a ovaj podatak ledi krv i najiskusnijim policajcima! (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

Nakon što je policija u akciji „Žiča“ uhapsila više od 70 osoba u Kraljevu i Beogradu, a među kojima su i članovi kavačkog klana, postalo je jasno da ogranak ove crnogorske bande sve češće regrutuje mladiće iz Kraljeva da za njih vrše najteža krivična dela.

To je potvrdio i Nemanja Đuran, načelnik službe za suzbijanje kriminala, koji je rekao da je analiza pokazala da su u prethodnom periodu počinioci zločina upravo iz Kraljeva.

VRBUJU KLINCE IZ KRALJEVA DA UBIJAJU ZA ZVICERA

Printscreen RTS

 

- To su ljudi koje su vrbovali visokorangirani članovi organizovanih kriminalnih grupa da izvrše ta najteža krivična dela za neka vrlo mala novčana sredstva ili ih zaduže za drogu, kockarski dug... I onda su oni primorani ili da pruže logistiku ili da budu direktni izvršioci tih krivičnih dela. Zastrašujući je podatak i starost uhapšenih, jer je reč o mladim ljudima koji postaju plaćene ubice - rekao je Đuran.

Podsetimo, operaciju je u utorak predvodilo 600 specijalaca, koji su pretrese sproveli na više od 80 lokacija i uhapsili više od 65 osoba. Lisice su, između ostalih, stavljene Predragu P. (27), Danilu T. (29), Dejanu R. (27), inače navijaču Partizana, zatim  Bodganu D. (29), Ognjenu D. i devojci Aleksandri Č. (29). Svi se sumnjiče da su članovi kavačkog klana i „vračaraca“, kojima rukovode odbegli Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Ludi Džoni sa Vračara.

Odale ih prepiske sa kripto-telefona

Nemnja Đuran otkrio je da je policija došla do osumnjičenih dešifrovanjem kriptovane aplikacije na njihovim mobilnim telefonima.

- Primenili smo sve moguće policijske mere i radnje i tako smo dokazali za ove dve organizovane kriminalne grupe da su izvršioci najtežih krivičnih dela - rekao je on.

Svako od njih imao je određenu ulogu, a neki su odranije poznati policiji. Kako saznajemo, Danilo T. je kao član „vračaraca“ već osuđivan u Crnoj Gori i Nemačkoj zbog šverca i prodaje droge. Navijač partizana Dejan R. u dosijeu ima više od 30 krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Ognjena Žanića u maju 2018. u parku na Čukarici. Iako je uhapšen zbog sumnje da je umešan, dve godine kasnije je oslobođen optužbi.

Devojka Aleksandra Č. osumnjičena je da je s klanovima učestvovala u pokušaju ubistva, kao i za dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti.

Spona između „kavčana“ i „vračaraca“, kako navodi naš izvor, bio je Ognjen D., čije je zadatak navodno bio i da za kavački klan vrbuje ubice, pretežno mladiće iz Kraljeva.

iInače, u ovoj istorijskoj akciji zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koje su koristili osumnjičeni.

Takođe, zaplenjeno je i više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

Ubica u radničkom odelu
izrešetao Žižića u kafiću

Luka Žižić (37) iz Nikšića likvidiran je 28. aprila 2022. u kafiću „Ritual“ na Novom Beogradu. Ubica je ušao u lokal u radničkom odelu i u njega ispalio sedam hitaca, a potom pobegao na trotinetu. Policija je ubrzo uhapsila osumnjičenog Stefana Milašinovića (23) iz - Kraljeva. On je osumnjičen i za ubistvo Nikole Zečevića Zeke (38) 2021. godine u Kragujevcu.

VRBUJU KLINCE IZ KRALJEVA DA UBIJAJU ZA ZVICERA

Foto: Alo.rs

 

Pink panter ubijen
u garaži TC Ušće

Aleksandar Šarac (35), navodni član pljačkaške grupe „Pink panteri“, ubijen je 17. oktobra 2020. u garaži TC „Ušće“ na Novom Beogradu. Za zločin je godinu dana kasnije u Budvi uhapšen Lazar Ilić (25), takođe Kraljevčanin. Lisice su mu tada stavljene zbog pripremanja likvidacije Marka Ljubiše Kana, ali se kasnije saznalo da je umešan i u ubistvo Šarca.

VRBUJU KLINCE IZ KRALJEVA DA UBIJAJU ZA ZVICERA

Privatna arhiva

 

Vođa škaljaraca likvidiran
dok je večerao u restoranu

Vođa škaljarskog klana Milić Minja Šaković likvidiran je 16. juna 2022. u Podgorici, dok je njegov saradnik Goran Vlaović ubijen 25. avgusta iste godine na ostrvu Pag u Hrvatskoj. Utvrđeno je da je u oba zločina umešan odbegli Luka Pilčević (22) sa Karaburme, ali mu je u ubistvu šefa „škaljaraca“ pomogao Duško Tanasković (28), Kragujevčanin rodom iz - Kraljeva.

VRBUJU KLINCE IZ KRALJEVA DA UBIJAJU ZA ZVICERA

Foto: Printscreen

 

Eskobara ubili za 500 evra

Poslednja u nizu žrtva bio je Ranko Radošević (54), zvani Eskobar, koji je ubijen 9. marta 2023. na benzinskoj stanici u Rušnju. Policija je u štek-stanu na Novom Beogradu uhapsila Stefana Z. (28), ali i Luku V. (26) iz Kraljeva, koji su označeni kao direktni izvršioci zločina. Stefan Z. je, navodno, dobio 500 evra za zločin od šefa „kavčana“ Radoja Zvicera. Nekoliko dana kasnije u Sarajevu je uhapšena Azra Šabanović (22) iz Brčkog, za koju se sumnja da je ubicama nabavila „golf 4“ za bekstvo upravo u Kraljevu.

VRBUJU KLINCE IZ KRALJEVA DA UBIJAJU ZA ZVICERA

 

Foto:Alo!

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading