VASKRSLI ZEMUNCI Članovi nekada najozloglašenije krimi-grupe organizovali novu otmicu u Beogradu!
Foto: Alo/Ognjen Radošević/MUP RS/MUP Srbije

U otmici na Vračaru 5. aprila, u kojoj je Stefan B. (31) šest sati mučen zbog navodnog duga od 5.000 evra, učestvovao je i Milan Drča (42), pripadnik nekadašnjeg zemunskog klana, kojim je rukovodio Dušan Spasojević Šiptar, ekskluzivno saznaje Alo!.

VASKRSLI ZEMUNCI Članovi nekada najozloglašenije krimi-grupe organizovali novu otmicu u Beogradu!

Privatna arhiva

 

Drča, međutim, nije jedini „zemunac“ koji se povampirio. Nedavno je, posle 20  godina robije, iz zatvora izašao Dušan Krsmanović, dok kriminalne aktivnosti Slađana Konstatinovića već duže vreme pune stupce crne hronike!

VASKRSLI ZEMUNCI Članovi nekada najozloglašenije krimi-grupe organizovali novu otmicu u Beogradu!

Dušan Krsmanović/Foto: Ognjen Radošević

 

Milan Drča javnosti je postao poznat nakon policijske akcije „Sablja“ i našao se na spisku pripadnika zemunskog klana koji je 2003. organizovao atentat na premijera Zorana Đinđića. Sa ovim zločinom nije imao veze, ali je 2008. osuđen jer je utvrđeno da je učestvovao takođe u otmici, koja mu je po svemu sudeći postala uža specijalnost.

Drči se na dušu stavljalo da je sa nekolicinom kompanjona oteo, tukao, a potom ubio i zakopao Slobodana Radosavljevića Bulku. „Zemunci“ su ga držali, tukli i maltretirali 23 dana, a Radosavljević, koji je inače bio i narkoman, nije izdržao mučenje i iživljavanje. Preminuo je 12. juna 2002. godine, a njegovo telo odneli su i zakopali u Krnjači. Drča je na suđenju tvrdio da nema veze sa smrću Radosavljevića i osuđen je na pet godina zbog otmice.

Ovaj „zemunac“ bio je u podgrupi sa Karaburme koju je predvodio Ninoslav Konstantinović, zvani Nino, koji se već 20 godina vodi kao nestao. Sretko Kalinić, egzekutor zemunskog klana, tvrdio je da su ga ubili pripadnici klana Miloš Simović i Milan Jurišić Jure i zakopali ga na njivi pored auto-puta Beograd-Zagreb. S druge strane plaćeni ubica Čaba Der je pokušavajući da na suđenju opravda jedan od svojih zločina, tvrdio da je proganjan i da je upravo Ninoslav pokušao da ga ubije 2018. u Budimpešti. Dok se Ninovoj sudbini ništa ne zna, njegov brat Slađan prilično je aktivan.

Povratak Luke Bojovića

Ko grom iz vedra neba krajem prošle godine Srbiju je pogodila vest o povratku Luke Bojovića, kojeg mnogi smatraju vođom zemunskog klana. Stigao je 30. novembra letom iz Španije, gde je proveo više od 10 godina u zatvoru.

Bojović je u Srbiji slobodan čovek jer je Srbija 2015. povukla poternicu koja je bila raspisana za njim nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više ubistava i pokušaja ubistva. Naime, u Beogradu mu se sudilo zbog sumnje da je predvodio grupu koja je nasledila zemunski klan. Kako je stajalo u optužnici, Bojović je odbeglim „zemuncima“ pomagao pri skrivanju, obezbeđivao im novac, lažna dokumenta i mesto stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, među kojima je i niz ubistava. Ipak, sudsko veće ga je oslobodilo krivice usled nedostatka dokaza. 

U međuvremenu je uhapšen u Valensiji 2012. godine zajedno sa Vladimirom Milisavljevićem, takođe članom zemunskog klana. Njih dvojicu Španci su teretili za ubistvo Milana Jurišića Jureta u Madridu u 2009, sa kojim je Bojović delio štek-stan. Jureta su navodno ubili, samleli i od njega napravili gulaš!

I za ovaj zločin Bojović je oslobođen krivice, ali je osuđen na kaznu zatvora od 18 godina zbog falsifikovanja isprava, zločinačkog udruživanja i posedovanja oružja. Posle deset godina robije Španci su odlučili da ga deportuju.

VASKRSLI ZEMUNCI Članovi nekada najozloglašenije krimi-grupe organizovali novu otmicu u Beogradu!

JUAN CARLOS CARDENAS

 

Slađan je hapšen zbog ubistva navijača, ali je sud procenio da je pucao u samoodbrani. Dovodio se u vezu sa satovima koje su „pink panteri“ ukrali u jednoj zlatari u Švajcarskoj, supruga ga je u medijima optuživala da ju je davio, a poslednji put je u žiži javnosti bio kada je uhapšen zajedno sa inspektorom Božidarom Stolićem, koji je sarađivao sa klanom Veljka Belivuka i jednim pripadnikom BIA. Kako je nakon hapšenja saopštila policija, pokušali su da jednog vlasnika restorana prinude da im proda svoj ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu. Kad je oštećeni odbio, saopštili su mu da ugostiteljski objekat više nije njegov, već njihov.

VASKRSLI ZEMUNCI Članovi nekada najozloglašenije krimi-grupe organizovali novu otmicu u Beogradu!

Foto: MUP Srbije

 

Pre mesec dana još jedan „zemunac“ našao se u udarnim vestima. Dušan Krsmanović (44), koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, izašao je na slobodu nakon odležanih 20 godina zatvora.

Na suđenju je izrazio kajanje, ali ne zbog ubistva premijera, već, kako je sam izjavio, „svega što ga je dovelo u situaciju u kojoj se našao“. Zbog tog „priznanja“ stizale su mu pretnje zbog kojih se i nalazio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a ne u Požarevcu gde robijaju ostali članovi ovog klana. 

Milićev mu se poverio u zatvoru

Milan Drča našao se u centru pažnje i pre nekoliko godina kada je tvrdio da mu se Marko Milićev poverio u zatvorskoj ćeliji CZ-a da on nije „kantrimenom“ usmrtio Luku Jovanovića (21) u julu 2014. na Brankovom mostu u Beogradu, ali da je preuzeo krivicu na sebe za 550.000 evra!

Drča je rekao da je u CZ-u desetak meseci delio ćeliju sa Milićevim, koji je robijao četiri i po godine zbog kobnog udesa. Milićev mu je, navodno, ispričao da je „kantrimen“ kobne noći vozila supruga našeg poznatog biznismena, a da je auto potom isečen u komade i uništen u okolini Napulja u Italiji!

Žrtva im pobegla kroz prozor WC-a

Otmica na Vračaru zbog koje je uhapšen Drča odigrala se 5. aprila oko osam časova, kada je Petar P. (43) namamio poznanika Stefana B. u automobil, a potom ga odvezao u iznajmljeni stan na četvrtom spratu zgrade u Čuburskoj ulici.

- U stanu ih je čekao Milan Drča. Dvojac je navodno mučio i tukao žrtvu, preteći da će je ubiti i iseckati na komade ako im ne vrati novac - navodi naš izvor iz istrage.

Posle višečasovne torture Stefan je na gotovo filmski način uspeo da se spase.

- Ušao je u kupatilo i pobegao kroz prozor u drugi stan, čiji je vlasnik jedna žena. Zamolio ju je da mu pomogne, a ona je sva isprepadana pozvala policiju i rekla da joj je u stan nasilno ušao povređeni muškarac - objašnjava naš sagovornik.

Po pozivu, policija je odmah pokrenula potragu i uhapsila osumnjičene.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading