PREKINUTO NAPETO ISPITIVANJE HRVATINA Belivuk ubio Gligorijevića pa išao da mu pali sveću?
Printskrin

Sudsko veće je odbilo predloge advokata i šestorica optuženih za koje je traženo ukidanje pritvora, odlučeno je da svi ostanu iza rešetaka. Sledeće suđenje je zakaznao za 6. i 7. april u 14.30 sati.

Posle Miljkovića, Hrvatina je ispitao Miloš Budimir, a potom je to učinio i Veljko Belivuk.

Sudsko veće je odbilo predloge advokata i šestorica optuženih za koje je traženo ukidanje pritvora, odlučeno je da svi ostanu iza rešetaka. Sledeće suđenje je zakaznao za 6. i 7. april u 14.30 sati.

17.50 - Prekinuto suđenje

Belivuk je završio za danas sa ispitivanjem i vraćen je u boks za optužene.

Advokat Živko Dedović od suda je zatražio da ukine pritvor Aleksi Dunjiću. Ukidanje pritvora ili određivanje blaže mere za Milovana Tadića, zatražio je advokat Nikola Jerković.

Ukidanje pritvora ili određivanje blaže mere za Milovana Tadića, zatražio je advokat Nikola Jerković.

Advokat Sanja Ćeriman zatražila je ukidanje pritvora za Aleksu Stošića.

Predlog da Nemanja Lakićević bude pušten iz ponovio je advokat Dalibor Katančević.

- Ja sam predlog stavio i u ponedeljak, da isprovociram tužilaštvo. Nisu samo svedoci okrivljeni dokazi, ali dvojica detaljno govore o ubistvu Zdravka Radojevića, planova, logistici, ali niko ne pominje Lakićevića i njegovu ulogu. Prihvatili ili ne prihvatili skaj, nema ni jedne poruke vezano za Lakićevića. Jedini posredni dokaz je iskaz oštećene. Možete da zabranite merom sastajanja i komunikacije - rekao je Katančević.

Hrvatin poručio Belivuku: Sad tražiš dlaku u jajetu! - Alo.rs

Advokat Dragan Malović je zatražio da pritvor bude ukinut njegovom branjeniku Vladimiru Greku.

Zamenik tužioca Saša Ivanić usprotivio se predlozima branilaca da za šestoricu optuženih bude ukinut pritvor ili bude određena blaža mera.

- Ja biram reči kada govorim, za razliku od advokata Dedovića koji je rekao da je nezakonit. Možemo citirati niz dokaza čije izvođenje tek predstoji i kojima se dokazuju određene činjenice. Opravdana sumnja da su počinili krivična dela postoji samim potvrđivanjem optužnice. Imamo spise pred sobom, okrivljeni svedok je, u odnosu na advokata Katančevića rekao da "on ne zna da li je od početka učestvovao" - rekao je zamenik tužioca na šta je burno reagovao advokat Katančević tvrdeći da tužilac "parafrazira. Tužilac Ivanić je potom naveo da se u spisima predmeta nalaze delovi spisa koji se odnose na skaj komunikaciju a iz "kojih je jasno o čemu se radi".

Veće se povuklo da bi odlučilo i odluku saopštilo za 15 minuta.

Inače, do sada je devetoro okrivljenih pušteno da se brane sa slobode.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading