KAKO SU LOCIRANI ŠKALJARCI NA KRFU Kožar se hvalio, nije znao da je ovim potezom potpisao smrtnu presudu
Foto: Printscreen/Printscreen

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin je juče u svedočenje pred Specijalnim sudom u Beogradu otkrio detalje te likvidacije, odnosno neposredne izvršioce likvidacije.

Ipak, mnogo veća je misterija o tome kako su zapravo Kožar i Hadžić locirani, jer policije regiona nisu znale ništa, ali egzekutori su imali, pokazalo se, tačne koordinate.

Hrvatin, koji je svedok-saradnik u postupku protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, juče se osvrnuo na surovu likvidaciju Kožara i Hadžića. On je otkrio imena egzekutora, među kojima je Dušan Jovanović zvani Giba.

O Dušanovim poslovima na suđenju Belivukovoj grupi Hrvatin je ispričao da je bio jedan od pucača na Krfu, sa kavčaninom Vladimirom Vojinovićem.

- Na stadionu Partizana video i izvesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom - ispričao je Hrvatin u Specijalnom sudu.

Hrvatin pomenuo Miru "poštarku", navodno se tajno sastajala sa Miljkovićem? - Alo.rs

 

- Ja sam se posle hapšenja ove grupe viđao sa Vladom Vojinovićem koji je isto učestvovao u dvostrukoj likvidaciji, i Dušanom, a Miljković mi je još ispričao da je treći svedok-saradnik Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, imao zadatak da im donosi hranu i sve što treba, i rekli su mu da su bili zabrinuti da će ih odati. Dušan mi je rekao, da je bio i njihov drugar Dijaz, rođak visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana - dodao je Hrvatin.

Mnogo važnija stavka u ubistvu bila je lociranje visokorangiranih "škaljaraca". Ne pomišljajući da neko može da ih nađe, Kožar i Hadžić su se opušteno ponašali, daleko od Srbije i Crne Gore. Uživali su u vili čiji je dnevni najam bio čak 1.000 evra, praktično kao da su otišli na skupo letovanje.

Ipak, jedne julske večeri, kada su se mirno vraćali sa plaže, parkirali su se pred kućom. U tom momentu iskočili su egzekutori i zasuli ih kišom metaka. Kožar i Hadžić stradali su na licu mesta.

Kako su mediji tada preneli, njihovu lokaciju otkrio je jedan škaljarac, koji je, ispostavilo se bio krtica. Reč je o vojniku s nadimkom Zemo. U isto vreme bio je na vezi sa Kožarom, koji nije znao da sve prosleđuje Radoju Zviceru i ostalim kavčanima.

Još jedan dan suđenja kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković - Alo.rs

Najpre su otkrili da se nalazi negde na moru, nemajući predstavu gde je. Tada je Kožar napisao kako je izgoreo na suncu, pa ga Zemo savetuje da se namaže jogurtom.

Kavčani su na svaki način pokušavali da otkriju lokaciju pa su od Zeme zahtevali da Kožaru prosleđuje slike.

- Pitaj ga kakvi su restorani, đe jede - pitao je navodno jedan kavčanin, što je otkriveno u Skaj komunikaciji.

Posle nekoliko nedelja utvrdili su da je u Grčkoj, ali ubrzo i da je na Krfu. Usledila je "fina" potraga za objektom u kojem boravi. U jednom momentu Kožar je poslao fotografiju sa pivom ispred koga se vidi malo ostrvce.

Detaljnom pretragom na mapama, lociran je, posle čega kavčanin obaveštava ostale vojnike "znam đe pije pivo". Ubrzo je poslata ekipa egzekutora koji su hladnokrvno lividirali Kožara i Hadžića.

Nažalost, Kožara se prijateljski pohvalio kako uživa na obali i u luksuzu, ali nije znao da je fotografijama potpisao smrtnu presudu.

Kožar im je bio važan saradnik "škaljarskog klana" kao vođa Barske grupe. Njegova likvidacija bila je težak udarac za ovu mafijašku grupu iz kotorskog naselja Škaljari. Naročito, jer su nekoliko meseci ranije, početkom 2020, kavačni u Atini likvidirali drugog šefa klana – Igora Dedovića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading