BELIVUK ADVOKATICI PRETIO UBISTVOM Gledao je iz boksa i prstom prelazio preko vrata!
Foto: Alo/Alo: Vladimir Marković/Tanjug

Vesna Golubović, advokatica koja zastupa suprugu ubijenog Gorana Veličkovića Goksija, juče je pred Specijalnim sudom u Beogradu optužila Veljka Belivuka da joj je u sudnici pretio smrću. 

Ona se javila za reč i rekla da se to desilo kada je slučajno pogledala u boks u kojem sede okrivljeni.

- Belivuk mi upućuje uznemirujuće i vrlo neprijatne poruke. Mislim da je ovo što slušamo već dovoljno neprijatno. Molim vas, reagujte - rekla je Golubovićeva kroz suze, nakon čega je, navodno, istrčala iz sudnice.

Sudija je potom pozvala Belivuka za govornicu da se izjasni.

- Šokiran sam. Upoznali ste nas sve do sada. Ja to ne radim. Ne znam ni šta sam uradio. Prave jeftin publicitet. Usta mi se suše od nervoze. Prošli put je Golubovićeva konstatovala da se plaši kako Miljković ispituje Lalića. Juče je Lalića ispitivala o nekoj torbici, a nju niko nije pomenuo. Ja nju ne znam. Kako može da vidi da sam je pogledao. Nisam joj pretio. Moram sebe da operem od ovoga. Predmet me ne interesuje u odnosu na ovo - rekao je Belivuk.

Međutim, advokatica je potom predložila da se pregledaju video-snimci sa kamera.

- Pogledajte i videćete ono što sam rekla. Mislim da sam do sada pokazala puno poštovanje prema odbrani i okrivljenima, a publicitet mi uopšte nije potreban i ova vrsta publiciteta može biti veoma uznemirujuća za moju porodicu - rekla je ona.

Prema nezvaničnim informacijama, Belivuk je pretio advokatici tako što je prelazio prstom preko vrata.

Takođe, pojedini mediji objavili su da je vođa klana Golubovićevoj slao i poruke seksualne prirode jer se, povremeno je gledajući i smejući se, oblizivao.

Ipak, posle kraće pauze, sudija je odlučila da se suđenje nastavlja ispitivanjem Bojana Hrvatina, prvog svedoka-okrivljenog u ovom postupku, koji je otkrio monstruozne načine na koje je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubijao žrtve.

Mitiću vadili organe i prosuli mu mozak

Bojan Hrvatin otkrio je na koji način je ubijen Nikola Mitić:

- Zatekao sam ga kako leži na stomaku, odsečene glave, do pola u koritu. Bio je tučen, mučen i crno-modar. Moj zadatak je bio da sečem od ahilove tetive do gluteusa da bi Lalić lakše sekao sekirom, a Miloš Budimir dalje komadao. Sekli smo noge, ruke, vadili abdomen... Ja sam skidao kosu, obrve i uši. Lalić je glavu presekao na pola. Mozak se prosuo. Sve unutrašnje organe stavili smo u jednu kesu, a potom u mašinu. Posle smo radili grudni koš, odvajali rebra da ne zaglave mašinu. Samleveni sadržaj stavili smo u šest džakova i nosili u Dunav.

Hrvatinu 10.000 evra za otmicu Goksija

Hrvatin je objasnio i na koji način je ubijen Goran Veličković Goksi, koga je on oteo.  

- Miljković mi je rekao da je Goran sam legao na zemlju kada je shvatio šta ga čeka. Miljković ga je rešio jednim udarcem sekirom. Slikao je Gorana, kome je na leđima pisalo „Korać pi*ka“ i poslao je Koraću. Potom mu je napisao: „Tik-tak, tik-tak, ti si sledeći“. Marko Budimir mi je rekao da ću dobiti 20.000 evra za otmicu, ali mi je sutradan dao 10.000 evra. Rekao je da će ostalih 10.000 evra dati ostalima koji su učestvovali - rekao je Hrvatin.

Velja sekao Ljepoji glavu od uha do uha

Svedok-okrviljeni se osvrnuo i na ubistvo „pink pantera“ Milana Ljepoje.

- Belivuku je bila povređena peta. Imao je tehniku da udari žrtvu petom u vilicu da je onesposobi. Ljepoju sam zatekao na stolici, sa duksom preko nogu. Belivuk ga je pitao kako hoće da ga ubiju, ja sam rekao da ga davimo. Stavili smo mu kesu. Ja sam vukao s jedne, Belivuk s druge strane, ali nije išlo, pa smo uzeli kabl, obmotali mu oko vrata. Belivuk je vukao na svoju, ja na svoju stranu. Priključili su se i Lalić s Veljkove, Janković s moje strane. Mislili smo da je mrtav, ali je opet izdahnuo. Ubacili smo mu glavu u korito, Belivuk je napravio rez od uha do uha, da potvrdimo da je mrtav. Sve ostalo radili smo na isti način - opisao je Hrvatin.

Belivuk ubio Radojevića jer je Miljkovića mrzelo

Hrvatin je rekao da su Gorana Radojevića savladali tako što su Belivuk i Miljković izleteli iz dečje sobe i zaglavili se na vratima jer su krenuli u isto vreme.

- Stavljen je na krevet, vezane su mu ruke. Spustili smo ga na zemlju. Ja sam stavio fosnu pod njegovu glavu, a Belvuk je pitao: „Braćo, ko će da ga reši?“. Marko je rekao da ne može. Belivuk je prišao i jednim preciznim udarcem ubio Radojevića sekirom. Ja sam uzeo nož i odvojio glavu. Ostaci su bačeni u Dunav kod Ritopeka, takođe u šest džakova - rekao je Hrvatin.  

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading