HRVATIN O SEDAM UBISTAVA I O RADU BELIVUKOVOG KLANA Tvrdi da zna i detalje oko likvidacije Šarca
Foto: Alo.rs

Okrivljeni svedok Bojan Hrvatin je na jučerašnjem suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka govorio o tome na koji način se upoznao sa pripadnicima klana i kako je namamio Gorana Veličkovića Goksija, a danas u 9.30 sati nastaviće svoje neometano izlaganje.

POTUKLI SE SA NJEGOVIM OCEM Nišlija uhapšen jer je isekao dvojicu

Hrvatin je tokom jučerašnjeg izlganja kratko napomenuo da će u daljem izlaganju govoriti o ubistvu Aleksandra Šarca, a tokom izlaganja govoriće i o likvidacijama koje su obuhvaćene optužnicom.

Okrivljeni svedok je tokom iznošenja odbrane pred tužilaštvom govorio o tome da je on bio taj koji je pokojnog Lazara Vukićevića upravo on dovezao do kuće u Ritopeku. Iz tog njegovog iskaza zaključeno je da je su namamljivanje Vukićevića bili zaduženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su iz Crne Gore Vukićeviću plasirali lažnu informaciju da je Belivuk otet i da treba da ga muči i ubije, o čemu je ranije govorio i okrivljeni svedok Srđan Lalić.

HRVATIN O SEDAM UBISTAVA I O RADU BELIVUKOVOG KLANA Tvrdi da zna i detalje oko likvidacije Šarca

Goran Veličković Goksi/Printscreen

 

Hrvatin je ranije ispričao i na koji je način namamljen Zdravko Radojević, te je i to jedna od tema kojima bi mogao da se bavi na današnjem ročištu, s obzirom na to da je sam Hrvatin sa optuženim Markom Budimirom učestvovao u pratnji vozila u kom se nalazio Radojević, kao i da je učestvovao u fingiranju udesa, kako bi sprečili bilo kakvo praćenje vozila u kom se nalazio Zdravko Radojević. Okrivljeni svedok takođe je učestvovao u sečenju tela pokojnog Radojevića i prosipanju njegovih ostataka u Dunav.

Hrvatin je takođe bio deo pratnje tokom otmice Milana Ljepoje, a išao je i da uzme kombinezone koji su korišćeni tokom ubistva u kući u Ritopeku, kao i benzin za spaljivanje Ljepojinih stvari. Nakon podele uloga u ubistvu, okrivljeni svedok je bio među onima čiji je zadatak bio da ubiju Ljepoju. To su učinili tako što su mu stavili kesu na glavu, zatim mu obmotali žicu oko vrata i ztezali je, da bi se na kraju rešili tela.

Okrivljeni svedok nije direkno učestvovao u samoj otmici Nikole Mitića, ali je u svojoj izjavi pred tužilaštvom rekao da mu je Miljković ispričao kako je do otmice došlo. Nije bio prisutan ni tokom ubistva, ali mu je rečeno da je Mitić udavljen. Dan kasnije prvi put je ušao u kuću u Ritopeku, gde je nožem odvajao Mitićeve delove tela. Nakon što su se u potpunosti rešili tela, pomogao je Vladu Draganiću da očisti prostoriju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading