PREKINUTO SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU Advokatica kažnjena sa 100.000 dinara!
Foto: Vladimir Marković

Advokatica Ivana Ostojić: "Boli me uvo" 

Srđan Lalić je potom nastavio sa komentarisanjem foto dokumentacije.

- Ovo na slici su moje patike. Ostale su tu posle ubistva Ljepoje. Nije isključeno ni da ih je neko koristio i naknadno - rekao je Lalić govoreći o fotografiji crnih patika. Tokom nastavka Lalićevog izlaganja, ponovo je došlo do komešanja u sudnici jer su advokati govorili uporedno sa Lalićem koji je govorio o fotografijama.

Sudija je opomenula advokata Dalibora Katančevića da ne remeti red u sudnici i da se povinuje odluci veća, nakon čega su se pobunili i drugi branioci.

Advokat Stefan Jokić pozvao je i ostale kolege da ustanu, na šta je sudija upitala da li on kolege poziva na bojkot.

https://www.alo.rs/hronika/nesrece/727773/pozar-u-krusevcu-stara-carsija/v

Advokatica Ivana Ostojić rekla je da, zbog Lalićevog ponašanja, moli da on bude četvrti član veća.

- Razumem da niste zadovoljni odlukom, ali ovakvo remećenje reda vodi nečemu drugom. Remetite red, ne date da se nastavi izvođenje dokaza - rekla je sudija, a advokatica Ivana Ostojić rekla je da smatra da sudija više poštuje okrivljenog svedoka nego advokate.

Sudija je kaznila advokaticu Ivanu Ostojić sa 100.000 dinara zbog nepoštovanja suda jer je, kako je rekla, izgovorila "boli me uvo".

- Sudija, molim Vas da povučete rešenje koje ste doneli. Ovde je bilo mnogo većih skandala, pa nikada niste kaznili. I ja neću da platim tu Vašu kaznu - rekla je advokatica Ostojić.

- Advokatice Ostojić, Vi meni, kao predsedniku veća, kažete "sram te bilo" - odgovorila je sudija na ono što je advokatica izgovorila nakon što joj je ugašen mikrofon.

Sudija je, zbog neprimerenog ponašanja advokata u sudnici donela odluku da današnje ročište bude prekinuto. Ono će biti nastavljeno sutra.

Predlog advokata Katančevića

Sudsko veće je donelo rešenje da se odbije predlog advokata Dalibora Katančevića, te će suđenje da se nastavi u maniru u kom je počelo. Sudija je istakla da Lalić nema ulogu komentatora i da bi ga ona verovatno pitala nešto u vezi sa svakom fotografijom. Ono što je sudija je rekla izazvalo je negodovanje među braniocima, a advokat Stefan Jokić istakao je da onda želi da komentarisanje fotografija počne ispočetka, kako bi i on iskomentarisao svaku fotografiju.

Za reč se potom javio optuženi Marko Miljković

- Ja bih isto da mogu da komentarišem svaku sliku. Belivuk i ja smo se javljali, ali nam niste dali reč. Da li možemo onda mi da sedimo ovde i da komentarišemo svaku fotografiju? - upitao je Miljković, a sudija im je dozvolila da na fotografije daju komentare.

Tužilac je istakao da može da se komentariše celina dokaza, a ne svaka fotografija posebno.

- Svako će na dokaz izneti odgovarajuće primedbe. Vi sada sprovodite radnju ispitivanja okrivljenog saradnika. Šta znači da mi sada komentarišemo fotografiju po fotografiju? Foto dokumentacija je jedna celina. Nakon Vašeg dela mogu da se postavljaju dopunska pitanja. Necelishodno je da stranke u postupku komentarišu deo po deo dokaza koji se zove foto dokumentacija - rekao je.

Maloletnik nogama i rukama prebio muškarca (62) na autobuskom stajalištu - Alo.rs

Advokat Vladimir Petrović je rekao da je ispitivanje okrivljenog svedoka završeno i da je to konstatovano, na šta je sudija izjavila da bi okrivljeni saradnik bio otpušten da je došlo do kraja njegovog ispitivanja.

Advokat Nenad Aleksić je dodao da niko ne komentariše fotografije, već da žele da postavljaju pitanja okrivljenom svedoku, te da se sa stadiona brzo prešlo na kuću, a da on "nigde nije video ta ogromna blindirana vrata koja su štitila i od puščanih metaka". Sudija je odgovorila da foto dokumentacija nije hronološki sređena i da posle fotografija kuće u Ritopeku može da bude prikazano još materijala iz Humske.

Sudija je istakla da je "iznenađuju izjave pojedinih branilaca", te da način ispitivanja i pristupanja foto dokumentaciji koji je započet "nije ništa novo u sudskom procesu".

Advokat Miljana Perendija je istakla da je "potpuno nejasno koja faza postupka je u pitanju" i da sudija okrivljenom saradniku ne može da predočava nešto što nije izvedeno kao dokazna radnja. Advokat Jasmin Duštinac rekao je da je u pitanju povreda zakona jer presuda može da se zasniva samo na dokazima koji su izvedeni na glavnom pretresu.

- Dokaz koji nije izveden na pretresu formalno ne postoji. Treba da konstatujete da je izveršen uvid u foto dokumentaciju, a posle svako može da se izjasni o pojedinostima. Svesno pravimo medveđu uslugu sami sebi i bitnu povredu odredbi - rekao je.

Advokat Vladimir Petrović upitao je da li treba da očekuju da će sudsko veće Laliću da predočava "Skaj" dokumentaciju, na šta je sudija odgovorila da "Skaj" nije izveden kao dokaz, dok su fotografije MUP-a izvedeni kao dokaz i to na osnovu predloga odbrane Veljka Belivuka.

Belivuk

Za reč se javio Veljko Belivuk, koji je rekao da ima pitanja u vezi sa fotografijama u vezi sa kojima se Lalić izašnjavao i da za to može da sačeka i da završi izlaganje, pa da pitanja postavi.

- Par minuta sam držao ruku. Niste me videli, bili ste okupirani, jasno mi je. Ali on je sad iznosio nove iskaze. Rekao je da je video drogu ispod neke žute stolice, a nije dva puta ušao tamo - rekao je Belivuk.

Optuženi Marko Miljković pitao je da li se ostaje pri tome da opis fotografije ne može da se vidi.

- Lalić može da vidi da ispod slike piše da je nešto na spratu, pa da on kaže, "jao, da, to je prostorija na spratu" - rekao je Miljković.

Na pitanje branilaca da li će istu foto dokumentaciju predočavati i drugim okrivljenim svedocima, na šta je sudija objasnila da nema potrebe i da oni gledaju tu dokumentaciju dok je Lalić komentariše, te da sva pitanja u vezi sa fotografijama mogu da postavljaju naknadno, kada oni budu ispitivani.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading