U SMRT POVEO 60 KAVČANA I ŠKALJARACA: Pre tačno osam godina Radoman je ubijen u Novom Beogradu, usledio je RAT DO ISTREBLJENJA!
Foto: Printscreen/Printscreen

Goran Radoman zvanično je bio pomorac i vlasnik pomorske firme koja je, kako se sumnja, služila kao paravan za šverc kokaina iz Južne Amerike i dovodio se u vezu s Darkom Šarićem.

U prošlosti je bio optužen da je 2001. sa saradnikom upao u stan jednog Beograđanina, pretukao ga i opljačkao. Njegovo ime isplivalo je i 2009. u istrazi oko šverca 700 kilograma kokaina iz Južne Amerike brodom „Katarina“. Pošiljka se vezivala za Šarića i Luku Đurovića, najboljeg prijatelja Luke Bojovića u Crnoj Gori. Ta isporuka, međutim, nikada nije procesuirana.

U SMRT POVEO 60 KAVČANA I ŠKALJARACA: Pre tačno osam godina Radoman je ubijen u Novom Beogradu, usledio je RAT DO ISTREBLJENJA!

Printscreen

 

Tri godine kasnije Radoman je završio u kubanskom zatvoru gde je osuđen na sedam godina zbog saobraćajke u kojoj je poginula jedna Kubanka. Ovaj slučaj pratile su brojne kontroverze jer je Radoman na molbu srpskih vlasti izručen Srbiji.

Pojedini mediji pisali su da je jedan srpski biznismen zbog izručenja Radomana zvao čuvenog fudbalera Dijega Maradonu, koji je potom intervenisao kod tadašnjeg prvog čoveka Kube Fidela Kastra. Čime ih je Radoman zadužio, do danas nije poznato.

Umesto u zatvoru, nakon što je isporučen Srbiji, ovaj Cetinjanin završio je na slobodi i otputovao u Valensiju, gde se odigrao događaj koji je odredio njegovu sudbinu, ali i mnogih drugih. Radoman je u stanu zatekao 200 kilograma kokaina koje je neko iz klana tu ostavio. Međutim, rešio je da ga prisvoji i naplati svoj boravak u zatvoru i poslove koje je iz ćelije vodio. Ova krađa droge, međutim, nacrtala mu je metu na čelo i pocepala dotad jedinstveni klan iz Kotora na dva - kavački i škaljarski!

Dva meseca kasnije, u noći između četvrtka i petka, 20. februara 2015, kod lifta podzemne garaže u Ulici Jurija Gagarina 26a u Novom Beogradu, Radomana je sačekao ubica sa „heklerom“ i u njega ispalio 25 hitaca. On je tako postao prva žrtva krvavog kokainskog rata koji i danas odnosi žrtve. Tada niko nije mogao slutiti da će nekad najbliži saradnici, članovi do tada jedinstvenog kotorskog klana, početi rat do istrebljenja.

U SMRT POVEO 60 KAVČANA I ŠKALJARACA: Pre tačno osam godina Radoman je ubijen u Novom Beogradu, usledio je RAT DO ISTREBLJENJA!

Printscreen

 

 

Ubica pao u Brazilu

Istraga je pokazala da je Radomana likvidirao Beograđanin Luka Starčević (30). Njegov DNK nađen je ispod Radomanovog blindiranog BMW-a na GPS uređaju za praćenje, ali je on do tada već bio pobegao iz zemlje. Dugo se o njemu ništa nije znalo, pa se verovalo i da je i sam likvidiran negde u Španiji. A onda je 2020. stigla vest o njegovom hapšenju u Brazilu!

Preokret se desio pre dve godine, kad je u ovoj zemlji ubijen državljanin Srbije Marjan Jocić. Brazilska policija je tada uhapsila lokalnog narko-bosa iz Sao Paula i njegovu desnu ruku, muškarca sa hrvatskim pasošem - Luku Marića. Istragom je utvrđeno da je Luka Marić zapravo Starčević. Osim za ubistvo Jocića tamošnje vlasti ga terete i za ubistvo policajca na tajnom zadatku i njegovog saradnika!

Rat je do danas odneo više od 60 života, pa i nekih nedužnih ljudi. Među poslednjim žrtvama je i sam vođa „škaljaraca“ Jovan Vukotić, koji je u septembru prošle godine likvidiran u Istanbulu. Turska policija je zbog ubistva uhapsila i dvojica „kavčana“ Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, koji su po nalogu vođe Radoja Zvicera koji je u bekstvu, turskoj mafiji za likvidaciju Vukotića platili 1,5 miliona evra. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading