JOVAN VUKOTIĆ JE LIKVIDIRAN U TURSKOJ PRE TAČNO 6 MESECI Vođu Škaljarskog klana svi zaboravili, danas mu niko nije dao čitulju!
Printscreen

Vukotić je ubijen 8. septembra u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu, naočigled svoje trudne supruge Maše M. (24). Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil a potom pobegli. Ispalili su ukupno pet hitaca u Vukotića. Desetak dana kasnije, uhapšena je grupa crnogorskih i turskih državljana zbog sumnje da su odgovorni za to ubistvo.

U januaru je obelodanjeno da je u Turskoj podignuta optužnica za njegovo ubistvo, kao i da je predata sudu u Istanbulu. Na optužnici se nalazi 16 osoba, uključujući Radoja Živkovića, rođak Radoja Zvicera, kao i Zdravka Perunovića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

VUKOTIĆ SNIMAN DOK UMIRE Snimak ubistva nađen kod Zvicerovog rođaka! - Alo.rs

Vukotić je imao dve žene, s kojima je dobio po dvoje dece. Sa prvom suprugom Dubrovčankom I.V., ima dva punoletna sina, a od nje se razveo 2012.godine. Posle veza sa starletma i pevačicama, uplovio je u vezu sa Mašom, koja je rodom iz Brusa. Ona se porodila ubrzo nakon njegovog ubistva, a sa njom ima dve devojčice. Prema nekim izvorima Maša M. se prethodno zabavljala sa Alenom Kožarom, koji je ubijen na Krfu, sa Igorom Dedovićem.

Jovan Vukotić je sahranjen je na groblju u selu Čevo, kod Cetinja, gde je pokopan i njegov otac Veselin Vesko Vukotić (69), koji je ubijen 2019. u obračunu dva zavađena kotorska kriminalna klana. Veslinov ubica i njegov saučesnik još nisu nađeni. Ubica je ispalio šest hitaca Vukotiću u grudi.

Sahrana Jovana Vukotića protekla je uz velike mere bezbednosti, uz prisustvo porodice i prijatelja. Na sahrani nije bio Igor Vukotić, rođeni Jovanov brat, koji je 11 godina u bekstvu.

On se, inače, nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici zbog sumnje da je organizovao više likvidacija. Dovodi se u vezu sa raznim krivičnim delima, najviše švercom narkotika iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, mada, konkretnih dokaza uz pomoć kojih bi se eventualno smestio iza rešetaka nema. Ono što je poznato, jeste da se protiv njega vodi istraga zbog navodnog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Igor se se tada od brata oprostio čituljom i to tekstom iz "Gorskog vijenca".

– Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo; vazda raniš od Vidova dana junačkijem i konjskijem mesom gavranove i mrke vukove! Strašno l’ bješe jednom pogledati: dim te crni bješe priklopio, sto hiljadah pritislo Turakah, oko tebe puške grmijahu, frištijahu hiljade momakah a grakahu na jata vranovi. Iza tmine i sunce ogrije: pred večer se nad tobom izvedri, Turke mrtve po tebe brojasmo, pogodit se nigda ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe – naveo je krajem septembra Igor Vukotić.

Sada, posle šest mesesci od ubistva, izostale su čitulje porodice, prijatelja i kumova.

Po izveštajima turskih medija, Tužilaštvo je navelo da je ubistvo Vukotića nastavak obračuna zavađenih klanova iz Crne Gore. Ističe se da su članovi organizacije, u kojoj je bio značajan broj turskih državljana, po upustvu Radoja Zvicera radili na lociranju Vukotića, i da su uspeli da otkriju da boravi u Istanbulu.

Prema drugim izvorima, Radoje Zvicer, odbegli vođa "kavačkog klana", udružio se s mafijašima iz Hrvatske kada je naručio ubistvo vođe Vukotića. Kako su naveli ovi izvori, profesionalnim ubicama iz Turske za Vukotićevu glavu isplaćeno je čak 1,7 miliona evra, od čega su Zvicer i hrvatski mafijaši obezbedili po 850.000. Vukotić je bio oprezan, znao je da mu Zvicer i Hrvati rade o glavi, ali je verovao da ovi neće moći da ga lociraju u Turskoj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading