ZA VELJU JE 4. FEBRUAR BIO NEVOLJA Na ovaj dan klan je razbijen, a istog datuma je Belivuk uhapšen zbog ubistva na šinama
Foto: Alo.rs

Oni su optuženi za sedam ubistava, otmice, silovanje i nezakonito držanje droge i oružja i za ta krivična dela sudi im se u Specijalnom sudu u Beogradu. U Crnoj Gori Belivuk i Miljković terete se da su sa crnogorskim saradnicima organizovali ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića.

MILJKOVIĆ I LALIĆ U KLINČU DOTAKLI SE I MESAROVE LJUBAVNICE "Rekao si da je ona lepša od tvoje žene"

Na isti dan, pre šest godina, Veljko Belivuk je uhapšen i za ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama, za koje je kasnije oslobođen optužbe.

Kasnije je otkrivena klanica u Ritopeku ili štek kuća kako su je zvali, u kojoj su žrtve su ubijane i raskomadane, posle čega su samlevene u mašini za mlevenje mesa i zatim bačene u Dunav. U telefonima su im na aplikaciji "Skaj" nađene fotografije mučenja i sečenja, kao i prepiske o njihovim operacijama.

ZA VELJU JE 4. FEBRUAR BIO NEVOLJA Na ovaj dan klan je razbijen, a istog datuma je Belivuk uhapšen zbog ubistva na šinama

Alo/D.Katanić

 

 

Akcija "Otimač"

Belivuk je uhapšen 4. februara 2021. godine u velikoj akciji policije i BIA na Rudniku, posle toga je uhapšen njegov najbliži saradnik Marko Miljković, ali i ostali članovi kriminalne grupe. Svi oni uhapšeni su dok su išli da spale vozila koja su koristili za krivična dela.

Veljko Belivuk je vođa Partizanove navijačke grupe "Principi", koja okuplja članove bivše grupe "Janjičari" koju je 2016. godine vodio Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi. Kada je Stanković ubijen, Belivuk je preuzeo upravljanje grupom.

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića posedovala je, osim klanice u Ritopeku, i nekoliko štek vikendica na različitim lokacijama, kako u Beogradu, tako i u drugim delovima Srbije, a sumnja se da vikendica u Ritopeku nije bila jedino mesto gde su žrtve mučene i ubijane. Kasnije je otkrivena i vikendica u Surduku.

Veljko Belivuk

Foto: Alo.rs

 

 

Bunker u Humskoj

Belivuk je sa "lisicama" na rukama i u pratnji velikog broja policajaca oko podneva doveden na stadion Partizana, ne bi li otvorili njegov tajni bunker u kome je, navodno, krio oružje.

Policija je prethodno blokirala prilaz bunkeru, a potom su došli vatrogasci i počeli da razvaljuju vrata skladišta. Ubrzo su ga otvorili i ušli. Policajci i vatrogasci uspeli su da probiju i druga vrata ovog skladišta i uđu unutra.

U Humskoj 1, na stadionu FK Partizan, u prostorijama koje su nastale pregrađivanjem nekadašnjeg restorana, nađeni su narkotici, oružje, kao i materijalni i biološki tragovi.

Kriminalna grupa je na ovom mestu otela i, kako se navodi u optužnici, silovala mladića I. S., pošto su posumnjali da ih cinkari suparničkoj navijačkoj ekipi "Alkatraz". Mladića su tri dana držali u svom bunkeru na stadionu Partizana ispod južne tribine i silovali ga bilijarskim štapom, a na kraju ga je na seksualni odnos navodno primorao i optuženi konobar iz Vladičinog Hana Aleksa Š. (21).

ZA VELJU JE 4. FEBRUAR BIO NEVOLJA Na ovaj dan klan je razbijen, a istog datuma je Belivuk uhapšen zbog ubistva na šinama

Foto: Alo.rs

 

 

Klanica u Ritopeku

Dvospratna kuća u ulici Livadice broj 3 u Ritopeku, koju i danas čuva Žandarmerija, a u kojoj je Belivuk navodno zajedno sa svojim saradnicima mučio i ubio Milana Ljepoju, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, nalazi se u zabačenom delu Ritopeka, u ulici koja broji tek nekoliko vikendica.

Prema kazivanju meštana. Belivuk je počeo u ovaj kraj da dolazi u leto 2019. godine, nakon što je vlasnik Vlade Draganić, optužen da je pripadnik Belivukove kriminalne grupe, otišao iz kuće u kojoj je živeo više od decenije.

U vikendici u Ritopeku, u tajnoj sobi, kako se sumnja, pripadnici Belikuvog klana su na najmonstruoznije načine mučili i ubijali žrtve, a policija je prilikom prvog ulaska u kuću pronašla mnogobrojne predmete, u posebnoj prostoriji koju su nazivali klanica, kojima su zverstva počinjena, a među njima i industrijsku mašinu za mlevenje mesa, alat, orman pun zapakovanog oružja, sredstva za uklanjanje tragova, gumene čizme i odeću koju su nosili. U toj prostoriji su pod i zidove prekrili najlonom, a nakon ubistava su prostoriju i mašinu čistili hemijskim sredstvima kako bi sprali dokaze.

ZA VELJU JE 4. FEBRUAR BIO NEVOLJA Na ovaj dan klan je razbijen, a istog datuma je Belivuk uhapšen zbog ubistva na šinama

Printscreen

 

 

Optužnica i suđenje

Članovi ove kriminalne grupe su naloge prenosili preko aplikacije “Skaj”. Aplikaciju su koristili pod kodnim imenima Belivuk – Soprano, Miljković – Leon i Kratos, Lalić – Bari Mils, Budimir Marko – Katona, Budimir Miloš – Ares, Draganić – Brale i Boske, Janković – Hel, Đurić – Tajson, Spasojević – Topalović, Tešić – Fleš, Hrvatin – Anakin i Leo Leku, Lakićević – Džeri, Stefanović – BMW, Grek – Ragnarot, Dimitrijević – Šeprtlja, Ivanonski – Engri, Karapandžić – Salvatore, Vučeljić – Struja, Andrić – Disenador, Stošić – Riven.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 28 njihovih vojnika kojom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, kao i Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

ZA VELJU JE 4. FEBRUAR BIO NEVOLJA Na ovaj dan klan je razbijen, a istog datuma je Belivuk uhapšen zbog ubistva na šinama

Foto: Alo.rs

 

 

Suđenje je počelo u Specijalnom sudu. Od početka se znalo da se Bojan Hrvatin preporučio za svedoka saradnika. Svi su se, osim Srđana Lalića, izjasnili da nisu krivi za krivična dela koja im se stavljaju na teret. Lalić je kasnije postao svedok okrivljeni i na suđenjima, u slobodnom izlaganju, izneo je mnogobrojne detalje zločina klana, a pomenuo je i mnogobrojna ubistva koja se u optužnici ne pominju. Njegovo saslušanje traje već nekoliko ročišta, a ispitivali su ga optuženi. Suđenje se, inače, nastavlja 20. februara.

U Crnoj Gori Belivuk i Miljković terete se da su sa crnogorskim saradnicima organizovali ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading