OSUJEĆEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA NARKOTIKA U centru Zagreba uhapšen Draško Vuković, zvani Ken, odbegli saradnik Darka Šarića
Foto: Printscreen

Zagrebačka policija uhapsila je u centru Zagreba crnogorskog državljanina Draška Vukovića (46), zvanog Ken, za kojim je argentinska policija raspisala Interpolovu poternicu zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Policija, koja je objavila samo Vukovićeve godine i državljanstvo izvestila je da su ga u iznajmljenom stanu u centru Zagreba u subotu popodne uhapsili policajci Odeljenja za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ), prenela je Hina.

U NOVOM SADU ''PAO'' DILER IZ BEOGRADA Policija mu u automobilu našla 2 kilograma marihuane

U policiji kažu i da su policajci na osnovu ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je Argentina raspisala međunarodnu potragu Interpola zbog krivičnog dela pokušaja krijumčarenja opojnih droga.

''Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka'', dodaje PUZ.

Mediji su izvestili da je Vuković, bivši saradnik kriminalnog klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića, pritvoren na osnovu Interpolove poternice iz Argentine iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavku 490 kilograma kokaina. Dodaju da je Vuković poznat kao jedan od svedoka saradnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhapšen 2010. u okviru međunarodne akcije ''Balkanski ratnik'' zbog krijumčarenja 5,9 tona kokaina iz Argentine u Evropu.

Vuković je poznat po spektakularnom begu iz 2007. godine, kada ga je grupa naoružanih muškaraca oslobodila nakon napada na policijski konvoj koji ga je prevozio sa suda u Kopenhagenu, gde mu se sudilo zbog trgoine kokainom. Tom prilikom je ranjeno 11 danskih policajaca.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading