SUĐENJE DIJANI HRKALOVIĆ Preslušan snimak ubijenog advokata Miše Ognjanovića - ''Video sam njene fotografije!''
Alo!/Aleksandar Nalbantjan

Na današnjem suđenju preslušan je tonski dokazi, uključujući i razgovor o ubijenom advokatu Dragoslavu Miši Ognjanoviću, nakon što su na prethodnom ročištu pokazani dokazi o stavljanju na mere Darka Eleza, navodnog saradnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i "kavačkog klana".

NASTAVLJA SE SUĐENJE Dijana Hrkalović stigla u zgradu Specijalnog suda!

Sud je doneo rešenje da se pusti tonski zapis operativne obrade "Mangusta" koji traje sat vremena i 42 minuta. Sudsko veće će kasnije utvrditi da li je ona u skladu sa dostavljenim transkriptima, a osumnjičeni se saslušati ceo dokaz.

Na snimku koji je na ekranu su Miša Ognjanović i Dragoslav Miloradović Gale u kafiću "Pica bar". Na snimku se ne razaznaje šta pričaju, ali prvih 15 minuta razgovora je o Luki Bojoviću kojeg je Ognjanović zastupao, a čiji je Miloradović jedan od najboljih prijatelja.

''Ako je to Lukina molba, potrudiću se''..., rekao je u jednom trenutku Ognjanović.

Ognjanović je u razgovoru pomenu i Radoja Zvicera, odnosno da se njegovo ime često spominjalo.

''Dijana Hrkalović se sastajala sa Elezom, dva, dva i po sata u Novom Sadu'', rekao je Ognjanović. On je pominjao i beli BMW, a Eleza je opisao kao sitnog i mršavog.

''Ma, mali, sitan, znaš kakav je'', rekao je Miša.

Na snimku se nejasno čuje i kako Ognjanović pominje Miloradoviću Dijanu Hrkalović i njen izgled.

SUĐENJE DIJANI HRKALOVIĆ Preslušan snimak ubijenog advokata Miše Ognjanovića - ''Video sam njene fotografije!''

ATA Images

 

 

 

 

 

 

 

Razgovor o Dijani počinje rečenicom: "Znaš šta sam video, ovoga mi krsta, grb Srbije i ministarstva, pa tange i halteri... Video sam njene fotografije."

U razgovoru Ognjanović kaže i da nije došao u posed tih fotografija, nego da su mu samo pokazane.

''Ne znam, bre, ni kako je ona došla na to mesto gde je sad'', rekao je Ognjanović.

Advokat Dijane Hrkalović objasnio je da je sud upravo svima utrošio sat i 42 minuta.

''Nažalost, ovo govore dva sada već pokojna čoveka, koja govore o mnogim krivičnim delima, kako ministri primaju pare, pa neka upucavanja... Od svega je sada najzanimljivi deo razgovora o intimi moje branjenice, Dijane Hrkalović'', rekao je Vladimir Đukanović posle preslušanog snimka.

Dijana je rekla da je neumesno da komentariše sebe u seksualnom kontekstu.

''Ja ovaj snimak vidim prvi put, samo sam čula da su me ovako opisivali. Nisam uopšte znala u kojoj je formi ovaj snimak. Moje ime se pominje samo jednom na početku, pretpostavljam da se posle odnosi na mene, ali ovo je trač rubrika između dva čoveka, ništa vredno komentarisanja'', rekla je Dijana.

''Bila sam obaveštena da služba inače ne šalje intimne delove tužilaštvu i sudu i bila sam im zahvalna, sad vidim da je poslat ceo'', rekla je Dijana.

Suđenje je završeno oko 16.30, a sledeće ročište je zakazano za 20. februar u 10 časova, sudnica broj 2.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, Hrkalović se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović se tereti da je 2018. godine naložila da se ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen tih optužbi. Hrkalovićeva je sve negirala.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading