PLJUŠTALE OPTUŽBE NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU Zvicerov rođak Mesara prevario za 700.000 evra
Foto: Alo!/PrintScreen

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Lalić je odgovarajući na pitanja predsednice sudskog veća ispričao da su Belivuk i Miljković doneli odluku da „Pink panter“ Milan Ljepoja bude ubijen. Dodao je da je to bila osveta jer je Ljepoja učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini, a za to ubistvo je kao nagradu nekoliko pripadnika ovog klana od Zvicera dobilo po kilogram kokaina.

 
PLJUŠTALE OPTUŽBE NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU Zvicerov rođak Mesara prevario za 700.000 evra

Foto: Alo.rs

 

Lalić je ispričao da mu je Belivuk rekao da je blindirano vozilo „audi“ dobio od „kavačkog klana“, ali da on misli da ga je nasledio od ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Takođe je pričao o tome ko se bavio prodajom droge, pa je rekao da su Belivuk i Miljković bili zaduženi za prodaju i nabavku kokaina, a braća Miloš i Marko Budimir za nabavku i prodaju marihuane. Za Milovana Tadića rekao je da je „radio kokain na splavovima“.

- Gleda se da li mu je neko uneo neki drugi kokain na splav, pa bi ga onda naterao da kupi od obezbeđenja - ispričao je Lalić.

Nakon sudije Laliću su pitanja postavljali pojedini branioci optuženih, a potom se uključio i Marko Miljković, koji je rekao da će „početi od Zvicera“ i pitao Lalića kako mu je platio kokain.

- Sve sam mu platio do dinara, Zvicer je meni ostao dužan 2.700 evra - rekao je Lalić, a na pitanje Miljkovića odgovorio da je novac slao kamionima slovenačkih tablica.
 

Mesar hteo da preotme Radovu tribinu

Srđan Lalić je odgovarajući na pitanja Marka Miljkovića optužio da je hteo da preuzme “Radovu” tribinu i to tako što bi Luku Perenčevića nagovorio da ubije Dragana Supurovića, a onda Luku likvidirao u ritopeku.

Na pitanje Miljkovića šta će njemu “Radova” tribina, Lalić je odgovorio:

- Šta će tebi onda bilo šta? Koga zavaravaš ovde, pa kao paravan za kriminalne poslove. Miljkoviću slabo briljiraš danas.

Potom ga je upitao kako mu je Zvicer poslao sliku iz bolnice sa podignutim palcem, odnosno „glasovnu poruku sa crevom u ustima“?

-Glasovna je bila „Ko će popit piće, a ko metak” i ta glasovna je bila sledeći dan ili par dana posle. Zvicer je i tebi slao sir i sok od maline – odgovorio je svedok-okrivljeni.

Srđan Lalić pričao je i o insceniranom ubistvu Milija Brašnjevića, kada su na prevaru od škaljaraca uzeli 200.000 evra. Novac su, kako je rekao, najverovatnije uzeli Nikola Vušović i Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera koji je u Istanbulu uhapšen zbog ubistva vođe škaljaraca Jovana Vukotića.

- Tebe je Miljkoviću isto Živković prevario za 700.000 evra. Tad si poludeo, sećaš se – rekao je Lalić, na šta mu je Mesar odgovorio da se ne seća i da ne luta mnogo”.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading