OPTUŽNICA PROTIV IGORA VUKOTIĆA: Šef škaljarskog klana glumio Hrvata Stevu
Društvene mreže

On se tereti za falsifikovanje dokumenata koje su izdale nadležne službe Hrvatske. Kako se navodi u optužnici, u koju je RTCG imala uvid, Vukotić je radi prikrivanja pravog identiteta uspeo da dođe do lažnih hrvatskih dokumenata na ime Stevo Novaković koja je koristio tokom 2018. godine. U optužnici se ističe da je Vukotić u tome imao pomoć Nusreta Seferovića, koji je označen kao pripadnik zločinačkog udruženja.

Tužilac Silvija Lončar je navela da Vukotić nema prebivalište, ni boravište u Hrvatskoj, kao ni zaposlenje, niti imovinu i da ni na koji način nije povezan s teritorijom te zemlje. Navodi se i da Crna Gora potražuje Vukotića putem Interpola zbog odsluženja kazne zatvora od sedam meseci jer je izvršio krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Pobegao iz brazilskog zatvora

Igor Vukotić je 2014. uhapšen zbog droge u Brazilu, ali je, navodno, uspeo da pobegne iz zatvora uz pomoć trojice Srba.

Bekstvo se dogodilo kada je bio na lekarskom pregledu. Ušao je u ordinaciju, dok su stražari ostali ispred vrata, a onda iskočio kroz prozor i otrčao iza ugla gde su ga u kolima čekala trojica saradnika.

Od tada javnost o njemu ne zna gotovo ništa. Za to vreme oglasio se dvaput i to kada mu je 2019. otac Veselin ubijen pred kućom i nedavno kada mu je brat likvidiran. Od Jovana se oprostio stihovima iz „Gorskog vijenca“ o rodnom Čevu, gde je Jovan i sahranjen.

„Dušmane, mrtve po tebi brojasmo, pogodit se nikad ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe“, piše u čitulji.

Igor Vukotić je godinama u bekstvu. Njegov brat Jovan ubijen je početkom septembra u Istanbulu, a turska policija uhapsila je više osoba zbog umešanosti u likvidaciju među kojima su i dvojica pripadnika kavačkog klana. Jovan se u Turskoj krio pod lažnim imenom Predrag Popović s dokumentima koje je izvadio na Kosovu, saopštile su turske vlasti. Zanimljivo je da je u ovoj zemlji uhapšen i četiri godine ranije jer je kod sebe imao lažne isprave Severne Makedonije pod imenom Gerogi Andonov. Nakon toga je izručen Srbiji, gde je odrobijao kaznu za falsifikovanje isprava. Potom je deportovan u Crnu Goru, odakle je pobegao i obreo se opet u Turskoj, gde je i ubijen.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading