STRAHUJE SE OD BEKSTVA Tužilac Saša Čađenović ostaje u pritvoru, odbijena žalba njegovog advokata!
Youtube Printscreen

Čađenoviću je pritvor ranije određen zbog opasnosti od bekstva i opasnosti da utiče na svedoke.

On je uhapšen 9. decembra zbog sumnje da je na funkciji koju obavlja počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

Čađenović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje je došlo do sumnji da je Čađenović u drugoj polovini 2020. do 2022. godine postao član kavačkog klana.

„Osumnjičenom se stavlja na teret da je u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije ‘kavački klan’, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavao u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka“, navodi se u saopštenju SDT-a koje je potpisao tužilac/portparol Vukas Radonjić.

Čađenović je pred tužiocem Milošem Šoškićem, ali i sudijom za istragu Višeg suda u Podgorici negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

On je u septembru 2015. izabran u tim SDT-a, kojim je do 17. februara ove godine rukovodio bivši GST Milivoje Katnić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading