RADOJE ZVICER REDOM OSTAJE BEZ SARADNIKA Dekster osuđen na 11 godina robije!
Alo!

Dario Đorđević (34) Dekster, „vračarac“ koji je rukovodio bečkim ogrankom kavačkog klana, osuđen je na 11 godina zatvora nakon što ga je Regionalni sud u austrijskoj prestonici proglasio krivim zbog teške oružane pljačke. Njegovim zatvarenjem odbegli šef „kavčana“ Radoje Zvicer ostao je bez još jedne bitne karike u svojoj mafijaškoj organizaciji.

Kako pišu austrijski mediji, Đorđević važi za jednog od vodećih članova srpsko-crnogorske mafijaške grupe koja diluje drogu na teritoriji cele Austrije. Suđeno mu je za tešku oružanu pljačku 13 kilograma droge i više od 100.000 evra od suparničke narko-grupe. Mediji su još ranije preneli da ovaj postupak, koji je u petak okončan, nije obuhvatao najteže zločine iza kojih on, navodno, stoji.

RADOJE ZVICER REDOM OSTAJE BEZ SARADNIKA Dekster osuđen na 11 godina robije!

Radoje Zvicer foto: Printscreen

 

- Nema sumnje da je optuženi bio na mestu zločina - rekao je predsedavajući sudija prilikom izricanja presude. On je dodao da nije čest slučaj da se pljačka izvede na ovako brutalan način.

Advokat odbrane Verner Tomanek je odmah uložio žalbu na presudu. Optuženi se prvog dana suđenja izjasnio da nije kriv.

- Nisam bio deo toga iz optužnice - rekao je Đorđević čija je grupa, prema podacima Federalne kriminalističke policije, poznata širom Evrope, a možda i širom sveta i, pored trgovine drogom, ozloglašena je i po brutalnosti, krivičnim delima protiv života i tela.

Već odrobijao 11 godina, pa lažirao svoju smrt

Dekster je u Srbiji već odslužio kaznu od 11 godina zatvora zbog ubistva.

Njegovo ime pominjano je i tokom hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jer je bio na spisku nestalih osoba, pa se nije isključivala mogućnost da je ubijen. Međutim, hapšenjem u junu prošle godine otkriveno je da je živ i da je navodnim nestankom pokušao da lažira smrt.

Srpske vlasti Đorđevića terete da je pripadnik „vračaraca“ koji su za Radoja Zvicera izvršavali najprljavije poslove, pa i planirali ubistvo predsednika Aleksandra Vučića!

Kako stoji u optužnici, narko-grupa na čijem se čelu nalazio optuženi pretvarala se da želi da kupi kokain od suparničke grupe koja je takođe delovala u Beču. Tu je došlo do sukoba i brutalne otimačine, a jedna osoba je tom prilikom izbodena nožem.

Prema pisanju austrijskih medija, grupa kojoj pripada osuđeni navodno broji više od 200 članova samo u Beču, a Đorđević je na čelu te grupe od februara 2020. godine.

- Njegova ekipa je svojevremeno u Austriji pronašla kupce za više stotina kilograma narkotika, što je njega uzdiglo na hijerarhiji. Upravo iz tih razloga, u februaru 2020. godine, uz odobrenje Radoja Zvicera, Đorđević je unapređen za šefa bečkog ogranka kavačkog klana - objašnjava izvor Alo!

Međutim, Đorđević nije dugo uživao u „slavi“ jer su mu bečki specijalci već u junu 2021. godine stavili lisice i od tada je u pritvoru.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading