TUŽILAC ŠTITIO I ZVICEROVU KRTICU? Saša Čađenović slušao naređenja i agenta policije Petra Lazovića, ovo su njegovi propusti!
Foto: Printscreen

Do tih saznanja, prema informacijama, specijalni tužioci došli su nakon što im je početkom maja sadašnji glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naredio da preispitaju postupanje Čađenovića u predmetima organizovanog kriminala.

Utvrđeno je da je Čađenović u tim predmetima navodno radio za kriminalce, a ne za državu - štitio je šefove organizovane kriminalne grupe "kavčani" i njihove vojnike, umesto da ih smesti iza rešetaka.

Sagovornik upoznat sa istragom, kazao je da su u do sada kontrolisanim ključnim predmetima protiv te kriminalne grupe, u četiri pronašli njegovo nezakonito postupanje na štetu države, a u korist mafije.

Jedan od njih je i predmet formiran protiv uhapšenog tajnog agenta Petra Lazovića i policajca Ljuba Milovića, koji je u bekstvu, a za koje je Evropol utvrdio da su radili za isti kriminalni klan.

Spisi komunikacije mafijaša sa policajcima i tajnim agentima bili su dostupuni i SDT-u na čelu sa Milivojem Katnićem, odnosno Čađenovićem, ali su ti predmeti arhivirani. Potom je novi šef SDT-a tražio da se ti predmeti ponovo otvore. 

Dugogodišnji tužilac uhapšen je juče na radnom mestu, u Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivična dela zloupotreba službenog položaja. Po nalogu SDT-a, lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading