OVAJ ALBANAC JE BALKANSKI BARON DROGE Keljmendi vođa jedne od najopasnijih krimi-grupa, plaše ga se i Amerikanci!
Foto: privatna arhiva

Glava porodice Keljmendi definitivno je Naser, koji je svojevremeno bio označen kao najveći regionalni narko-bos na prostoru Zapadnog Balkana. Uz to, takođe je bio pod istragom američke agencije DEA.

On je na njihovoj listi zauzeo prvo mesto među osobama iz Evrope koje se smatraju opasnim po bezbednost Sjedinjenih Američkih Država (SAD). O Naseru su mediji više puta pisali. Tvrdili su da je vođa jedne od najjačih albanskih krimi-grupa na Balkanu, a navodno je glavni finansijer i organizator prometa heroina, koji u Peć stiže autobusima iz Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.

Prvi put je osuđen u Peći na godinu dana zatvora zbog pokušaja ubistva, a dovodio se u vezu i sa tučama. Ipak, u Prištini je, u februaru 2018. godine, osuđen na šest godina zatvora zbog narkotika.

Kako su mediji ranije pisali, pozivajući se na izvore iz bezbednosnih agencija, Naserovi izvori prihoda su do osamdesetih godina dolazili pretežno od šverca tekstila i zlata iz Turske. Ubrzo navodno počinje da se bavi švercom cigareta, nafte, ali i narkotika.

O njegovom bogatstvu se, takođe, često govorilo. Navodno poseduje skupocene automobile, ali i brojne lokale. Mediji su ga u više navrata nazivali „balkanskim baronom droge.“

I Keljmendijevi sinovi su poznati široj javnost. Mahom zbog krivičnih dosijea.

Naserov najstariji sin Elvis osuđen je 2015. godine u Prištini na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva. Njemu je kaznu izreklo mešovito sudsko veće Osnovnog suda u Prištini koje je bilo sastavljeno od troje kosovskih sudija.

Optužen je za teško ubistvo u pokušaju koje je počinio nad Elvisom Hodžićem u BiH 2010. godine, ali budući da je priznao krivicu, optužnica je preinačena u pokušaj ubistva.

U javnost je ponovo dospeo 2017. godine kada je uhapšen u Beogradu zbog nasilja u porodici i ilegalnog oružja. Elvis je ranije ove godine hapšen i u velikoj akciji „Rez“ u Bosni i Hercegovini, koja je bila usmerena na lociranje i hapšenje određenih osoba koje se dovode u vezu sa više krivičnih dela, među kojima je i trgovina narkoticima.

Drugi sin Liridon ostao je upamćen po tome što je podstrekivao službenike policije da njemu i bratu Elvisu izdaju lažna dokumenta, a dva meseca nakon izlaska iz zatvora ponovo je uhapšen zbog narušavanja javnog reda. Nakon toga proteran je iz Crne Gore.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading