BEZBEDNOSNE SLUŽBE OTKRILE NOVE DETALJE O UBIJENOM ŠKALJARCU Vukotić pet puta operisao lice kako bi se sakrio od ubica!
Foto: Alo.rs

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, koji je 8. septembra 2022. godine ubijen u Istanbulu, na teritoriju Turske ušao je s falsifikovanim dokumentima koje je nabavio na Kosovu na ime Predrag Popović. Kako navodi turska policija, Vukotić je prethodno pet puta bio podvrgnut operaciji promene lica!

Generalni direktorat za bezbednost protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala Turske oglasio se saopštenjem povodom kritika da su se „mnoge međunarodne mafijaške organizacije naselile u Turskoj“. Nove informacije u vezi s ubijenim vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem objavili su zbog, kako su kazali, „upornih dezinformacija“.

BEZBEDNOSNE SLUŽBE OTKRILE NOVE DETALJE O UBIJENOM ŠKALJARCU Vukotić pet puta operisao lice kako bi se sakrio od ubica!

Foto: Alo.rs

 

Naime, Vukotić je ubijen u oružanom napadu u naselju Šišli u Istanbulu 8. septembra ove godine, a policija se našla na meti kritičara koji se pitaju kako se on zadesio u Turskoj kada je iz ove zemlje deportovan 2018. godine.

- Osoba po imenu Jovan Vukotić uhapšena je 8. septembra 2018. godine u Antaliji. Dva dana kasnije avionom naše zemlje, sa džakom preko glave, iz bezbednosnih razloga predat je zameniku ministra unutrašnjih poslova Srbije s još pet službenika u pratnji. Proveo je 15 meseci zatvora u Srbiji za zločine koje je počinio i predat Crnoj Gori. Pušten je u julu 2020. godine posle kratkog boravka u zatvoru u Crnoj Gori - podsećaju turski mediji.

Iz Direktorata odgovaraju da je Vukotić u Tursku ušao ilegalno uzevši pasoš druge države sa lažnim imenom, kao i da je prethodno uradio fejslifting, operaciju za zatezanje lica!

- Ljudi povezani sa mnogim važnim kriminalnim organizacijama nisu dobili priliku da se kriju u našoj zemlji i deportovani su - navodi se u saopštenju.

BEZBEDNOSNE SLUŽBE OTKRILE NOVE DETALJE O UBIJENOM ŠKALJARCU Vukotić pet puta operisao lice kako bi se sakrio od ubica!

Radoje Živković/Foto: Printscreen

 

 

Ubistvo plaćeno 1,5 miliona evra

Među uhapšenima za ubistvo Vukotića u Turskoj su i Nikšićani Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, i Zdravko Perunović. Navodno je za to ubistvo plaćeno 1,5 miliona evra, a izvele su ga dve kriminalne organizacije iz turskog podzemlja. Vođe ove organizacije, turski državljani, nalaze se u zatvorima odakle su dogovarali Vukotićevu likvidaciju. Jedan je u Italiji, a drugi u pritvoru u Crnoj Gori.

Turska policija je podsetila i da je u okviru istrage ubistva Vukotića, u akcijama sprovedenim 12. i 19. septembra 2022. godine obuhvaćeno 20 osumnjičenih. Za njih 13 određen je pritvor, a među njima su i tri pripadnika kavačkog klana.

Podsetimo, Jovan Vukotić je ubijen 8. septembra na auto-putu u istanbulskom okrugu Šišli. Vukotić se nalazio u automobilu sa trudnom suprugom Mašom i maloletnim detetom i vozačem, kada je smrtonosne hice ispalio napadač s motocikla.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading