OD VOĐE ZEMUNACA NI TRAGA NI GLASA Luka Bojović otišao iz Beograda?
Printscreen/ Instagram/ 192.rs

Bivši vođa zemunskog klana Luka Bojović, posle 10 godina provedenih u zatvoru u Španiji, deportovan je u Srbiju!

Bojović je stigao u Beograd, a od tada nije viđen na javnom mestu i ne zna se gde tačno boravi.

- Luka je prvu noć u stanu u Beogradu proveo sa svojim najbližima, celu nić su sedeli, pričali i proslavljali. Međutim, niko ga nije video da je napustio mesto boravka. Čak neki sumnjaju da se i sklonio iz prestonice, u neki drugi grad u Srbiji, jer zna da mu se prati svaki korak. Međutim, sve je na nivou spekulacija i niko ne zna gde trenutno boravi u gradu - navodi izvor blizak istrazi.

OD VOĐE ZEMUNACA NI TRAGA NI GLASA Luka Bojović otišao iz Beograda?

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

Podsetimo, Bojović je u prošlu sredu oko 17 časova direktno iz zatvora sproveden na španski aerodrom u Madridu, na kojem su mere obezbeđenja bile stroge. Agenti policije pažljivo su motrili na okolinu. Srpski šef podzemlja je iz policijskog kombija uveden u avion „Er Srbije“ za Beograd. Kod sebe je imao samo putni list, ali ne i pasoš, jer mu je istekao dok je bio u zatvoru. Sedeo je do prozora, maskiran kačketom, a do njega su bila dvojica agenata. Takođe, u skladu sa epidemiološkim propisima, nosio je zaštitnu masku. Bio je vidno raspoložen i sve vreme nasmejan. Na beogradski aerodrom stigao je oko 20.30 časova. Pokupio je prtljag, obavio razgovor s policijom i bez obezbeđenja otišao kući.

Inače, on je uhapšen u Valensiji 9. februara 2012. godine zbog posedovanja oružja, falsifikovanih dokumenata i članstva u kriminalnoj grupi, a 2014. je osuđen na 18 godina zatvora. Prema španskom zakonu, strani državljanin ima pravo na uslovni otpust nakon što odsluži dve trećine kazne. Budući da je Bojović ispunio taj uslov, španske vlasti su odlučile da ga proteraju u Srbiju.

On je u našoj zemlji slobodan čovek jer se nijedan postupak ne vodi protiv njega. Srbija je 2015. povukla poternicu za njim i zbog toga što je kaznu od 15 meseci zatvora za ilegalno posedovanje oružja i dokumenata izdržao u ekstradicionom pritvoru u Španiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading