SA LUKOM BOJOVIĆEM U VALENSIJI UHAPŠENA SU JOŠ TROJICA Ko su oni i gde su sada?
Foto: Alo ilustracija M.J.

Siniša Petrić, zvani Zenica, koji je 12. februara 2012. zajedno s Lukom Bojovićem uhapšen u jednom restoranu u Valensiji, tokom naredne nedelje trebalo bi da iz Španije bude prebačen u Trebinje.

Hitno hospitalizovan, u toku je dijagnostika povreda - Alo.rs

Kako mediji prenose, Petriću je ostalo da dosluži još tri godine i 10 meseci zatvora i navodno će na njegovu molbu tu kaznu služiti u Bosni i Hercegovini.

- Siniša Petrić u Španiji je osuđen na 15 godina zatvora. Za njim je u vreme hapšenja bila raspisana poternica Srbije jer je pobegao iz zatvora tokom služenja kazne za dva razbojništva. Pošto je stekao uslov da bude pušten iz zatvora u Španiji, kao i Luka Bojović, koji se prethodne nedelje vratio u Beograd, Petrić je podneo molbu da ostatak kazne koji mu je ostao odsluži u Trebinju - objašnjava sagovornik. Kako otkriva, spekuliše se da mu je taj zahtev prihvaćen i da je sve spremno za njegovo izručenje.

Osim Petrića, s Bojovićem su u restoranu u Valensiji u februaru 2012. uhapšeni i odbegli pripadnik zemunskog klana Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, kao i Vladimir Mijanović.

Milisavljević je, podsetimo, pravosnažno u Srbiji osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog zločina zemunskog klana i učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića. Njegovo ime je na poternici Srbije od marta 2003.

- Španski sud kaznio ga je sa 21 godinom zatvora, ukoliko se dogodi da i on bude izručen Srbiji, biće sproveden direktno u zatvor, ali će imati mogućnost da traži ponavljanje postupka za zločine za koje je osuđen jer mu se sudilo u odsustvu - objašnjava sagovornik.

Četvrti uhapšeni s Bojovićem u Valensiji bio je Vladimir Mijanović, inače njegov kum. On je u Španiji bio osuđen na pet godina i kaznu je odslužio. Prema pisanju španskih medija, policija je prvo locirala njega, pošto se nije odvajao od Bojovićeve supruge Barbare. Prateći njega, španski policajci su došli do restorana u kom su četiri prijatelja sedela i večerala.

- Nisu odmah ušli u restoran, lutali su po Valensiji kako bi zavarali trag, sve dok nisu stigli u restoran u centru grada pod nazivom "La bodega de la paz". Policija ih je pustila da jedu, a posle deserta osam agenata je prišlo stolu i zatražilo dokumentaciju. Luka Bojović je naredio na srpskom jeziku ostalima da daju i izgovorio: "Mi smo vojnici". Pre izlaska iz restorana Luka je na stolu ostavio 400 evra za račun - posvedočili su agenti, a preneli španski mediji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading