SUĐENJE ZA UBISTVO BRATA LUKE BOJOVIĆA Na snimku se vidi kako Pit Bul puca u Nikolu, veštak treba da utvrdi samo jednu stvar!
Foto: Alo.rs

Advokat Ratka Koljenšića, protiv kojeg se vodi postupak, predložio je sudu da se neposredno putem video linka sasluša veštak iz Beograda koji svojim nalazom tvrdi da je na snimku vezanim za ubistvo Bojovića - Saša Cvetanović, zvani Pit Bul.

Kao razlog za to advokat je naveo da mu nije jasno kojom metodom je utvrđeno da je na snimku Cvetanović.

SUĐENJE ZA UBISTVO BRATA LUKE BOJOVIĆA Na snimku se vidi kako Pit Bul puca u Nikolu, veštak treba da utvrdi samo jednu stvar!

Saša Cvetanović/Foto: privatna arhiva

 

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Delibašić, a čiji su članovi postali Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

- Kolješić je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana pre izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog. Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog kako bi ga ubio. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

Optužnicom se navodi da su Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja posle izvršenih krivičnih dela, obezbedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih dela, oružje i municiju (automatske pištolje i 500 komada municije), organizovali obuku u pucanja iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka, a sve to radi vršenja krivičnog dela ubistvo.

Odlukom suda u Beogradu Saša Cvetanović i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić dobili po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Svedok-saradnik Miloš Vojnović osuđen je na 17 godina zatvora, a Goran Maletić na godinu. Vojnović je priznao ubistvo Vidakovića i zaključio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koji je prihvatio sud. Njemu je u kaznu od 17 godina uračunata i ranija kazna po drugoj pravosnažnoj presudi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading