LUKA CELU NOĆ SLAVIO! Alo! otkriva kako je bivši vođa zemunskog klana proveo prve sate na slobodi! (FOTO)
alo

Bivši vođa zemunskog klana Luka Bojović nakon povratka u Srbiju iz Španije, gde je proveo 10 godina u zatvoru, otišao je svojoj kući i celu noć slavio slobodu s porodicom i prijateljima, saznaje Alo!.

Kako navodi izvor blizak Bojovićevoj porodici, njega je jedan prijatelj povezao s Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, a kod kuće mu je priređena vesela dobrodošlica.

- Luka je bio srećan kada je ugledao drage ljude. U društvu je bilo i advokata i rođaka. Susret je bio emotivan i osetila se pozitivna energija. Oni su manje-više s Lukom ostali do zore, pričajući o svemu i svačemu - kaže za Alo! prijatelj porodice.

Misteriozni muškarac na Nikolinom grobu

Tokom jučerašnjeg dana brojne novinarske ekipe iščekivale su Luku Bojovića na Novom groblju, gde počivaju njegov otac Vuk, ubijeni brat Nikola, ali i kum Dragoslav Gale Miloradović i prijatelj Rade Rakonjac.

Umesto Luke, na groblju se pojavio misteriozni muškarac, koji likom podseća na Rakonjca, zbog čega se veruje da mu je brat. On je prvo došao na Radetov grob, gde je zapalio sveću, a zatim je došao do grobova Vuka, Nikole i Miloradovića, gde im je, posle odavanje počasti, takođe upalio po sveću. Nedugo zatim pozvao je nekog i izvestio ga da na groblju ima mnogo novinara, a zatim otišao.

Foto: Massnori Josida

 

Nekoliko trenutaka kasnije stigao je muškarac koji je rekao da je zadužen za brigu o grobovima Bojovića i njihovih prijatelja. On je tokom brisanja spomenika rekao da grobove Nikole i Vuka Bojovića često posećuju Lukina majka Anđelka i sestra Marija.

- Marija još uvek emotivno reaguje kad dođe. Dolazi i Lukina bivša žena Jelena. Što se tiče Luke, znam za jednu stvar - šta on naumi, to i ostvari. Stoga, kad bude rešio, doći će. Još uvek se sećam, davno je to bilo, kada je Vuk, još dok je Luka bio mlad i imao oko 17 godina, rekao Arkanu: „Čuvaj mi Luku“ - ispričao je on.

Foto: Massnori Josida

 

Par sati kasnije, grob Nikole Bojovića obišao je još jedan muškarac koji je, nakon što se prekrstio, rekao da samo radi svoj posao, a zatim je izvadio telefon i obavio razgovor.

Kako dodaje, uprkos neizmernoj sreći što je na slobodi, Bojović je ipak ostavljao utisak blage zbunjenosti.

- U ovom trenutku je najbitnije da Luka ima svoj mir i da se dobro odmori, što on i radi. Ipak, nije pominjao svoju prošlost, iako se videlo da je još uvek zbunjen. Posle zabave, legao je u krevet i doslovno spavao do ručka. O svojim planovima za budućnost nije pričao. Rekao je: „Polako, ne znam ni sam“. Njemu je bilo drago da vidi bliske prijatelje i da s njima jednostavno razgovara. Mnogi su zvali da se čuju s njim i da se dogovore da se sastanu. Ali polako, biće prilike za sve. Zasad je najvažnije da se odmori - objašnjava sagovornik.

Leđa mu čuvao Arkanov kum

Rade Rakonjac, koji je ubijen 1. aprila 2014. godine u kafiću „Mariki“ u Beogradu, najpre je bio telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, ali su kasnije postali kumovi. Potom se pridružio  Srpskoj dobrovoljačkoj gardi i dobio čin pukovnika. Posle Arkanove smrti blisko je sarađivao s Lukom Bojovićem, tada novim vođom zemunskog klana.

Podsetimo, Bojović je u sredu oko 17 časova direktno iz zatvora sproveden na španski aerodrom u Madridu, na kojem su mere obezbeđenja bile stroge. Agenti policije pažljivo su motrili na okolinu. Srpski šef podzemlja je iz policijskog kombija uveden u avion „Er Srbije“ za Beograd. Kod sebe je imao samo putni list, ali ne i pasoš, jer mu je istekao dok je bio u zatvoru. Sedeo je do prozora, maskiran kačketom, a do njega su bila dvojica agenata. Takođe, u skladu sa epidemiološkim propisima, nosio je zaštitnu masku. Bio je vidno raspoložen i sve vreme nasmejan. Na beogradski aerodrom stigao je oko 20.30 časova. Pokupio je prtljag, obavio razgovor s policijom i bez obezbeđenja otišao kući.

Džej pevao Nedelju na Nikolinoj sahrani!

Rade Rakonjac, Dragoslav Miloradović i Filip Korać zajedno su nosili kovčeg Nikole Bojovića, ubijenog 2013. u centru Beograda. Tada je Džej Ramadanovski na Nikolinoj sahrani otpevao svoju pesmu „Nedelja“, pošto je Nikola tako želeo.

- Ljudi, ovo je mnogo teško, ali ja to moram da uradim - rekao je tada Džej, koji je zatim jedva, u suzama, otpevao baladu.

Inače, on je uhapšen u Valensiji 9. februara 2012. godine zbog posedovanja oružja, falsifikovanih dokumenata i članstva u kriminalnoj grupi, a 2014. je osuđen na 18 godina zatvora. Prema španskom zakonu, strani državljanin ima pravo na uslovni otpust nakon što odsluži dve trećine kazne. Budući da je Bojović ispunio taj uslov, španske vlasti su odlučile da ga proteraju u Srbiju.

On je u našoj zemlji slobodan čovek jer se nijedan postupak ne vodi protiv njega. Srbija je 2015. povukla poternicu za njim i zbog toga što je kaznu od 15 meseci zatvora za ilegalno posedovanje oružja i dokumenata izdržao u ekstradicionom pritvoru u Španiji.

Pitbul dobio 35 godina za ubistvo Lukinog brata

Luka Bojović je čitavu deceniju ratovao sa Slobodanom Šaranovićem, a u tom sukobu likvidirano je više ljudi, među kojima je i Lukin brat Nikola.

- Bojović nije ubijen džabe, u pitanju je bila krvna osveta! Ubijen je zbog Brana Šaranovića  - brata Slobodana Šaranovića - rekao je na suđenju Miloš Vojnović, svedok u postupku za ubistvo Nikole.

I sam Slobodan Šaranović likvidiran je 2017. u Budvi. Iste godine ubijen je i Jugoslav Cvetanović, brat Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, koji je osuđen na 35 godina zbog ubistva Nikole.

Nakon ove likvidacije Saša se u sudnici zahvalio Luki što mu je ubio brata.

Prema pisanju medija, osim kao bivši vođa zemunskog klana, Luka Bojović je označen kao osoba bliska škaljarskom klanu.

On je sin pokojnog Vuka Bojovića, dugogodišnjeg direktora beogradskog zoo-vrta. Njegov brat Nikola ubijen je 29. aprila 2013. godine u Ulici carice Milice u Beogradu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading