luka bojovic
Foto: EPA/EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

Bivši vođa zemunskog klana Luka Bojović vraća se u Srbiju posle izdržavanja dugogodišnje kazne u Španiji, a stručnjaci upozoravaju da će njegov povratak biti tempirana bomba u kriminalnom podzemlju! Dodaju da bi moglo doći do novih sukoba, naročito zbog ubistva Bojovićevog brata Nikole!

Luka Bojović je u zatvoru u Španiji proveo 10 godina nakon što je u februaru 2012. uhapšen u Valensiji i osuđen na 18 godina zatvora zbog neovlašćenog držanja velike količine oružja. Nakon odluke španskih vlasti da se bivši vođa „zemunaca“ deportuje iz te zemlje, Bojović će na teritoriji Srbije biti slobodan čovek, jer ga naša država ne tereti ni za jedno krivično delo. Kao datum njegovog povratka označen je 30. novembar, međutim, očekuje se zvanična potvrda da je stupio na tlo naše države.

STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA BIVŠI VOĐA ZEMUNACA DONOSI NOVE SUKOBE Lukin dolazak tempirana bomba za podzemlje!

Printscreen/ Instagram/ 192.rs

 

Njegov dolazak uzburkao je javnost u Srbiji, a stručnjaci upozoravaju da će izazvati veliki potres u kriminalnom podzemlju.

STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA BIVŠI VOĐA ZEMUNACA DONOSI NOVE SUKOBE Lukin dolazak tempirana bomba za podzemlje!

Printscreen/ Pink

 

- To je tempirana bomba koja dolazi u Beograd! Bez diskusije! To je zbog činjenice da postoje neraščišćeni računi između njega i mnogih kriminalnih grupa i pojedinaca u Beogradu, i uopšte na ovoj teritoriji, ali i zbog toga što on ima problem jer mu je ubijen brat! Iz tih razloga se smatra da je on tempirana bomba i postavlja se pitanje da li je uspeo da sačuva konce iz zatvora, svoje grupe, svoj klan, ko su pripadnici „škaljaraca“ s kojim će sada da sarađuje - navodi bivši operativac Božidar Boža Spasić i dodaje:

Oslobođen optužbi za likvidaciju

Za Bojovićem je 2010. bila raspisana poternica kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. godine, pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su ubijeni njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Nakon suđenja u odsustvu Bojović je najpre zbog nedostatka dokaza u Specijalnom sudu u Beogradu oslobođen svih pomenutih optužbi, a tu presudu je potvrdio i Apelacioni sud. Nakon pravosnažnosti oslobađajuće presude, sud je Bojoviću ukinuo pritvor i izdao naređenje za povlačenje poternice.

- Vrlo je verovatno da će on pokušati da što pre napusti Beograd i Srbiju jer, jednostavno, ovde se ne može osećati sigurno jer nema pravo na zaštitu, budući da nije štićena ličnost. Policija nema konkretnih podataka iz podzemlja da N. N. lice planira da ga likvidira. Prema tome, zavisi od tog njegovog okruženja i njegovih klanova kako će ga čuvati i sačuvati. Mislim da će se on odmah povući u ilegalu, da je to jedini pravi način za njega da se sačuva ovde. On je mnogo komotniji kada je napolju jer tako može da nađe svoje ljude i ima svoje veze, a ovde je klan „škaljaraca“ gotovo razbucan i razmontiran, tako da će to Bojoviću svakako biti problem. Ne bojim se da će se on snaći, on je veoma sposoban po pitanju tih mafijaških odnosa i činjenica - tvrdi naš sagovornik.  

Podsetimo, prema poslednjim informacijama, Bojović bi trebalo da stigne u Srbiju letom iz Madrida.

STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA BIVŠI VOĐA ZEMUNACA DONOSI NOVE SUKOBE Lukin dolazak tempirana bomba za podzemlje!

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

Nikola Bojović ubijen iz osvete

Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, brutalno je likvidiran 29. aprila 2013. oko sedam sati u Ulici carice Milice u Beogradu naočigled prolaznika. Na snimku sa nadzornih kamera vide se dvojica muškaraca, a zatim jedan od njih ispaljuje gotovo 20 metaka u Nikolu. Njegovo ubistvo se smatra nastavkom krvavog sukoba porodice Bojović i Šaranović u kojem je stradalo desetine ljudi. Smatra se da je reč o sukobu „oko za oko, brat za brata“, jer 2009. ubijen je Branislav Šaranović, brat Slobodana Šaranovića, dok je svojim vozilom prilazio kući na Dedinju.

 

Inače, Bojović je u Srbiji slobodan čovek jer je Srbija 2015. povukla poternicu koja je bila raspisana za njim nakon što je pravosnažno oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava, kao i zbog toga što je kaznu od 15 meseci zatvora izdržao u ekstradicionom pritvoru u Španiji.

U Španiji je bio osuđen na kaznu od 18  godina zatvora zbog držanja arsenala oružja, falsifikovanja dokumenata i zato što je bio član kriminalne grupe koju tamošnji mediji zovu „Arkanovi tigrovi".  

Bojović je u toku bekstva, 9. februara 2012. godine, uhapšen u Valensiji, a pored pomenutih krivičnih dela, Srbija je tražila njegovo izručenje i zato što nije izdržao kaznu od 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog posedovanja pištolja i falsifikovanja lične karte na koju je u Okružnom sudu u Beogradu prvostepeno osuđen 2008. godine, a pravosnažno 2011.

Bojoviću je zapravo bilo ostalo da odsluži svega sedam meseci zatvora od ukupne kazne jer je u Okružnom zatvoru u Beogradu bio u pritvoru osam meseci pre izricanja presude 2008. godine.

Tih sedam meseci uračunato mu je u ekstradicioni pritvor u kojem je bio u Španiji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading