TAJNI ŽIVOT FATALNE BARBARE O ženi Luke Bojovića sanjalo pola Beograda, a Španci su se pitali samo jedno
Foto: EPA/ilustracija

Luka Bojović je posle 10 godina robije, doputovao večeras u Srbiju direktno iz španskog zatvora. Na aerodromu Nikola Tesla dočekale su ga jake policijske snage, kao i advokat Borivoje Borović.

Iako se još nije oglasila pretpostavlja se da je Bojevićeva, Barbara žena i dalje u Španiji. Pažnju medija privukla je u vreme kada je febraura 2012. godine u Španiji uhapšen Luka, i kada su španski istražitelji, negde pred zoru, razvalili vrata stana u kome je živela sa troje dece i uhapsili je zbog sumnje da je i ona deo kriminalne grupe.

Dok je trajao pretres stana, izbezumljenoj i od straha prestravljenoj Barbari prišao je jedan od agenata i umirujućim glasom joj rekao da se smiri, da će sve biti u redu, jer oni znaju "da je u pitanju nameštaljka". Njen svekar, legendarni direktor beogradskog zološkog vrta Vuk Bojović, ispričao je pred kamerama svoj razgovor sa snajom koja se na slobodi našla posle 20 dana.

Španski mediji su tih dana objavili i detalje iz ljubavnih poruka između Barbare i Luke, koji je u Valensiji boravio pod lažnim identitetom, krijući se pred policijskom poterom, što je još više zaitrigiralo javnost da nešto više sazna o ovoj lepoj Beograđanki.

Tokom Bojovićeve desetogodišnje robije u Španiji, sa koje se vratio u Srbiju kao slobodan čovek, Barbara je viđena u Beogradu samo nekoliko puta i to na sahranama, kada je ubijen Lukin brat, a njen dever Nikola, potom na sahrani svekra Vuka Bojovića i na kraju kad joj je preminuo otac, čuveni golman Partizana Petar Borota.

Ona je, kažu, bila očeva mezimica, a malo ko zna da je Lukina supruga bila jedna od najperspektivnijih balerina i polagane su velike nade da će jednog dana postati prvakinja baleta.

Pohađala je baletsku školu Lujo Davičo na Dorćolu. Ali, kada je u srednjoj školi upoznala Luku napustila je umetnički ples i potpuno se posvetila braku i odgoju njihovo troje dece, a u Španiji uspešno vodi svoju poslastičarnicu.

Zbog atraktivnog fizičkog izgleda i prefinjenih manira, vrlo brzo je postala “zaštitno lice Beograda”. Učestvovala je u nekoliko muzičkih spotova, kada ju je zapazio “dečko koji obećava”, u to vreme jedna od Arkanovih tigrova, Luka Bojović.

Dok je živela u Beogradu, Barbara Bojović važila je za jednu od najlepših žena srpske prestonice. Borota je neretko posle spektakularnih golova koje je postizao na stadionima OFK-a i „Partizana“ znao da uhvati pod ruku suprugu i svoje dve kćerkice, i odvede ih na Voždovac u poslastičarnicu.

Zahvaljujući atraktivnom fizičkom izgledu i muškim pristupom životu, Barbara je brzo zapala za oko Luki Bojoviću, članu Arkanovih „Tigrova“. Tek pristigao sa ratišta, napojen pričama o srpskom junaštvu, neobuzdan i hirovit, Luka shvatio je da mora da bude „manji od makova zrna“ ne bi li Barbara popustila i postala njegova devojka.

O njihovoj vezi malo se pričalo i pisalo. Čini se da španska policija ima najviše informacija o bračnom životu Luke i njegove lepe supruge, koja mu je rodila troje dece.

Bračni par Bojović živeo je u Valensiji mirnim, povučenim životom. Trudili su se da nikome ne budu „trn u oku“, pa čak i kada su živeli na različitim adresama, ljubavi i pažnje među supružnicima nije manjkalo.

Posle spektakularne akcije hapšenja Luke Bojovića i jednom restoranu  Valensiji, španski policajci obelodanili su da su „digli Luku tako što su prethodno pratili njegovu ženu“. Ustanovili su da ona sa decom živi u iznajmljenom stanu u turističkom naselju Fajnstrat, ali da često napušta mesto prebivališta. Pratili su je i zaključili da se sastaje sa Lukom.

Španci su ga uhvatili u jednom restroranu, a on je u kameru, sa lisicama na rukama, poslao poljubac svojoj ženi.

Po Lukinom hapšenju, španski mediji vrveli su od romansiranih priča o "lepoj Barbari koja živi sa srpskim kriminalcem", zapitavši se "zašto tako lepa žena ne živi mirnim životom".

Komšije su opisivale Barbaru kao neupadljivu ženu, dobru domaćicu i požrtvovanu majku, apsolutno posvećenu deci, njihovom školovanju i hobijima. Očito da je Luka dotirao dečje odlaske na plivanje, tenis i fudbal, jer, kako policija tvrdi, Barbara od novca zarađivanog kao vlasnica poslastičarnice „Ice Creams and Deserts“ nije mogla deci da priušti personalne trenere. Takvu pretpostavku iznela je i španska policija, koja je prethodno proverila poslovanje Barbarine poslastičarnice, ali i njene bankovne račune.

Policija je prekontrolisala i stan u kom je Luka živeo. Tamo su pronašli Barbarina pisma na kojima su nacrtana srca probodena strelama. Ovakvi detinji izlivi nežnosti najpre su nasmejali policajce, ali kada su pročitali sadržaj tih pisama, shvatili su da su ona odgovor na Lukine poruke koje su bile isto tako intimne, nežne i tople kao Barbarine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading