luka bojovic
Foto: EPA/EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

- Postoji mogućnost da policija obavi razgovor sa Bojovićem na aerodromu, na temu njegove bezbednosti, eventualne ugroženosti i njegovih saznanja. To je opcija za slučaj procene da nema potrebe da on kao slobodan čovek bude odveden u policijsku stanicu u pratnji policije - kaže izvor "Blica" i dodaje:

- Mere bezbednosti su i dalje na visokom nivou, ali moraju da se poštuju Bojovićeva Ustavom zagarantovana prava. Nakon eventualnog razgovora sa policijom u zgradi aerodroma, postoji mogućnost da Bojović bez vidljive pratnje pripadnika službe bezbednosti ode ka gradu.

Izvor naglašava da još nije odlučena koja je konačna varijanta, upravo zbog Bojovićeve bezbednosti.

- Konačna odluka o večerašnjem transferu doneće se na osnovu procene rizika, koju će razmotriti profesionalci iz službi bezbednosti (MUP i BIA), uz poštovanje želja Bojovića kao slobodnog čoveka i njegovih zakonskih prava. S obzirom na njegovu potencijalnu i realnu bezbednosnu ugroženost, službe će na određeni način pokrivati i lokacije na kojima će Bojović boraviti u Beogradu - pojasnio je sagovornik lista.

Inače, na aerodromu Nikola Tesla policija i BIA imaju svoje prostorije. U vazdušnoj luci ima i posebna prostorija koja služi za vanredne situacije, gde se okupljaju osobe za bezbednosni sektor. Ta je prostorija prvenstveno namenjena za pojedine slučajeve vanrednog sletanja kada je neophodna koordinacija i nesmetan rad svih službi bezbednosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading