NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU Mesarov zahtev za izuzeće tužilaca odbijen, Lalić danas svedoči o Skaju!
Foto: Alo.rs

Srđan Lalić, svedok-okrivljeni, je nakon svog prethodnog izlaganja najavio da će objasniti kako funcioniše kriptovana aplikacija "Skaj".

Prethodno ročište je odloženo jer je Miljkovićev branilac Vladimir Petrović tražio izuzeće postpajućih tužilaca Zorana Babića i Saše Ivanića, kao i Tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, Apelacionig tužioca Tomislava Kilibarde i Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.

Kako Tanjug saznaje, svi zahtevi za izuzeće su odbijeni kao neosnovani i danas se očekuje nastavak suđenja.

Laliću će nakon što završi izlaganje, pitanja postavljati sudsko veće, postupajući tužilac, odbrana, punomoćnici oštećenih, ali i optuženi.

Lalić je na prethodnim suđenjima detaljno pričao o ubistvima sa optužnice, kao i o zločinima koji se na njoj nisu našli.

On je potvrdio da je ova grupa bila oslonjenja na kavački klan, čiji je vođa Radoje Zvicer, za kojeg je rekao da je dao pet miliona evra da se promeni vlast u Srbiji jer je kao najveću pretnju po klan video predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog čega je planirana njegova likvidacija.

Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala. Lalić je, pored ubistava sa optužnice, pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodzića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića Kapetana, Mirka Kojića, Miloša Perunićića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih.

Nakon Lalićevog iskaza i pitanja slede i drugi okrivljeni-saradnici - Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading