KO JE DAMJAN ROGANOVIĆ, PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA? U velikoj akciji uhapšen sin ubijenog kriminalca iz devedesetih (FOTO)
Printscreen

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije u kojoj je zaplenjeno 115 kilogram kokaina vrednog 11 miliona evra, sin je Milana Roganovića, zvanog Rogo, koji je ubijen 7. juna 1997. ispred kafića "Fan" na Senjaku.

- Osim Roganovića, u akciji policije uhapšen je i jedan od njegovih najbližih saradnika Vuk V., kom su lisice stavljene u Beogradu, zatim njegova sestra Jelena V., kao i Dušan P., Sanel Đ. i Đorđe S. D. Takođe, tužilaštvo je predložilo da Nikoli Vušoviću, zvanom Džoni sa Vračara, i Luki K., koji su u bekstvu, bude određen pritvor - podseća sagovornik.

Ovo je devojka koja se tukla u centru Vranja - Alo.rs

Roganović je, kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo, pripadnik kavačkog klana. Njegov otac Milan, prema pisanju medija, bio je pripadnik klana "Amerika", kojim je rukovodio Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac.

Kobne večeri, napadači su sačekali da Milan Roganović izađe iz lokala i sedne u svoj "mercedes", a onda u u njega ispalili više desetina hitaca iz dva oružja. Ubice kao ni naručioci nikada nisu zvanično otkriveni.

Zaćutao na saslušanju

Vuk boravio u iznajmljenom stanu

Vuk V., koji je kao član organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje kokaina uhapšen u subotu u Beogradu, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branio se ćutanjem, saznaje Kurir. Nakon saslušanja, zamenik tužioca predložio je sudiji za prethodni postupak da Vuku V. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo. - Vuk V. državljanin je Srbije, ali živi u Luksemburgu i tamo mu je praktično ceo život. U Beogradu je boravio u iznajmljenom stanu, u kom je i uhapšen - objašnjava sagovornik. Uhapšenima su zaplenjeni laptopovi i mobilni telefoni s kriptovanom komunikacijom koji će biti veštačeni.

Detalji saobraćajne nesreće kod Čačka, posle sudara sa dva vozila kamion završio u kanalu - Alo.rs

Kriminalna grupa, čiji je pripadnik bio, bila je jedna od najjačih sredinom devedesetih. Za njegovo ime vezivale su se brojne surove likvidacije. Prema pisanju medija, zbog ličnog sukoba Milan Roganović i Bojan Petrović učestvovali su u otmici i mučenju Voje Amerikanca. Spekulisalo se da je lično Rogo ispalio četiri metka u njegovo rame.

Odbijen Miljkovićev zahtev za izuzeće tužilaca - Alo.rs

- Vojino telo nikada nije nađeno, ali su kružile glasine da je iskasapljen, a da su delovi tela bačeni u Dunav ili negde zakopani. Jedino je pronađen njegov zapaljeni džip. Posle nestanka Raičevića 1997, počeo je surovi kriminalni rat na ulicama Beograda. Njegovi prijatelji navodno su krenuli u osvetnički pohod u kom je, kako se sumnja, stradao i Roganović - podseća sagovornik i dodaje da je njegov sin Damjan u to vreme imao tri godine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading