TUŽILAŠTVO ODREDILO ZADRŽAVANJE ZBOG UCENE Tražio više desetina hiljada evra da ne objavi snimke
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

B. P, osumnjičenom da je izvršio krivično delo ucena u pokušaju, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je danas meru zadržavanja, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Sumnja se da je B. P. od 31. oktobra ove godine, u nameri da pribavi protivpravne imovinske koristi, pokušao da prinudi oštećenog A. P. da mu preda novac u iznosu od više desetina hiljada evra. On je oštećenom slao poruke u kojima mu je zapretio da će u suprotnom javno objaviti snimke koje poseduje, a koji sadrže podatke koji bi škodili časti i ugledu oštećenog.

Rijaliti učesnica poznata pod nadimkom Kobra - Alo.rs

"Osumnjičeni B. P. je danas saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca na okolnosti izvršenja krivičnog dela ucena u pokušaju iz čl. 215 st.3 u vezi st. 1 u vezi čl. 30 KZ kojom prilikom je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi svoju odbranu i ne odgovara na pitanja, nakon čega je tužilaštvo stavilo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, budući da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke", navodi se u saopštenju.

U toku istrage tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke, narediti sva neophodna veštačenja i pribaviti sva potrebna obaveštenja i druge dokaze radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, nakon čega će doneti odluku u predmetu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading