ISPLIVAO VUKOTIĆEV TAJNI RAZGOVOR S ADVOKATOM Ovako je pokojni šef "škaljaraca" pokušao da zataška ubistvo Roganovića!
Printscreen

Nedavno ubijeni Jovan Vukotić, vođa "škaljaraca", bio je zabrinut da će Đuričković prihvatiti status svedoka-saradnika u zamenu za manju kaznu i odati ostale učesnike ubistva, objavio je "M portal".

Ne zna se tačno ko je bio brži – istražitelji koji su odmah tragali za "škaljarcima“ Krstom Vujićem, organizatorom ubistva Roganovića, i Milijem Bajramovićem, direktnim izvršiocem, ili ipak Vujić i Bajramović, koji su uspeli da pobegnu iz Crne Gore i za njima je raspisana međunarodna poternica, piše M portal.

Osim Vujića i Bajramovića, za ovo ubistvo se terete i Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš. Miloš Đuričković u ovom procesu ima status svedoka-saradnika, koji je dobio u junu 2020. godine, nakon što je u istrazi priznao da je pomogao izvršiocu ubistva.

Vukotić je, prema pisanju M portala, očigledno imao razloga za uznemirenost.

U prvim danima nakon Đuričkovićevog hapšenja vođa "škaljaraca", prema današnjim objavama M portala, intenzivno komunicira sa svojim advokatom i pokušava da nađe način da olakša Đuričkovićev položaj nakon hapšenja. On čak sumnja da je advokat koji u tom trenutku zastupa Đuričkovića - špijun.

Vukotić u jednoj od svojih prepiski sa advokatom, koje su izdvojene iz Skaj aplikacije, kaže: „Ti podnesak sastavi o svemu i Branku sad odmah ispiši izjavu za Vijesti o čemu se radi ovdje sad. Jelena Jovanović moja drugarica iz Vijesti će je objaviti odmah. Moramo da reagujemo odmah da uputimo javnost što rade. Znači Branko sad kad se javi odma Jelenu nek pozove i sjednite tu i daj izjavu što rade. Čime se bave da mu uvaljuju advokate špijune. Jelena je drug naš, ovo mora da se čuje jer će nam za suđenje poslije valjati“.

Tokom razgovora sa Vukotićem advokat pokušava da insistira na dobijanju punomoćja, verovatno kako bi iz procesa eliminisali „advokata špijuna“, ali Vukotić istrajava i na medijskom pritisku.

„Nije džaba, brate, moraš razumjeti o čemu se radi ovdje. Dan im treba da urade DNK vještačenje i da opet pođu kod malog da priča što mu kažu. Uporedo sa punomoćjem i ovo mora da se uradi i podnesak podnesi neki. Nek Jelena slika to punomoćje što imaš isto i objavi u Vijesti. Mora ovo Jeleni da se kaže sve da napiše tekst molim te što prije. Ona i u Dan isto će da napišu“.

Đuričkovićev prvi advokat nakon hapšenja bio je Dejan Dragović i on je 26. februara 2020, nakon što je njegov tadašnji klijent drugi put saslušan u tužilaštvu, u izjavi sa dnevni list „Dan“ kazao da „njegov branjenik nije saslušan zbog sporazuma o priznanju krivice i da o tome nema govora. On je dodao da ne može ništa više da kaže zbog postupka, pa ni to zbog čega je njegov branjenik saslušavan“. Đuričković je status svedoka saradnika formalno dobio tek tri meseca kasnije - početkom juna 2020. godine.

U istom tekstu u „Danu“ ne pominje se Đuričkovićeva veza sa "škaljarcima“, kao ni Roganovićeva sa "kavčanima", već se Roganovićevo ubistvo pokušava povezati sa građevinskim biznisom. Ipak, činjenice govore drugačije, a bile su poznate i javno dostupne krajem februara 2020. godine, kada je tekst u „Danu“ objavljen.

Ubistvo Šćepana Roganovića 13. februara 2020. godine tretira se kao još jedno iz niza u obračunu "škaljaraca" i "kavčana". Sam Šćepan nije važio za bezbednosno-interesantno lice, pa tužilaštvo i policija smatraju da je ubijen iz bezobzirne osvete, kako je navedeno na njihovoj zajedničkoj konferenciji za novinare.

Naime, njegov rođeni brat je Duško Roganović, koji slovi za osobu blisku kavačkom klanu i teško je povređen u eksploziji bombe u aprilu 2017. godine. Samo tri meseca kasnije, njihov otac Niko ubijen je u hercegnovskom naselju Dubrava. Njihov najbliži rođak Vladimir Roganović, visokopozicionirani "kavčanin", ubijen je u Beču 2018. godine. Roganovići slove za bliske rođake Slobodana Kašćelana, jednog od vođa "kavčana".

Mesec dana nakon što je u eksploziji bombe teško ranjen Duško Roganović, u maju 2017. godine u Beogradu je ranjen Miloš Đuričković, a u oktobru 2016. godine ubijen je njegov rođeni brat Radomir. Za to ubistvo se sudi Mariju Miloševiću, Vukanu Vujačiću i Igoru Mašanoviću. U obračunu dva kriminalna klana 2015. godine ubijen je i Milošev brat do strica, Budvanin Goran Đuričković, a njegov kum Goran Radoman bio je prva žrtva višegodišnjeg krvavog sukoba "škaljaraca" i "kavčana".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading