ŠEF NARUČIO, ON OBAVIO Nastavlja se suđenje saradniku Džonija sa Vračara za ubistvo ugostitelja u Kaluđerici!
Foto: privatna arhiva

Likvidacija Ristića je jedna od onih zbog koje su uhapšeni pripadnici kriminalnog klana "vračarci", čije su vođe Nikola Vušović Džoni, Dario Đorđević Dekster i Uroš Piperski.

ŠEF NARUČIO, ON OBAVIO Nastavlja se suđenje saradniku Džonija sa Vračara za ubistvo ugostitelja u Kaluđerici!

Foto: Alo.rs

 

Optuženi Ursulov je, podsetimo, na prethodnom suđenju tvrdio je da ga je Aleksandar Šarac "prevario, nasamario i namagarčio".

- Nisam kriv i ni na koji način nisam učestvovao u ubistvu tog čoveka. Moj automobil je zloupotrebljen, a ja sam prevaren, nasamaren i namagarčen od strane Aleksandra Šarca. Ja sam žrtveno jagnje, koje su poslužili na tanjiru - rekao je Vuk Ursulov.

Ursulov je pred Višim sudom opisao zanimljivu situaciju koju je doživeo nekoliko dana pre likvidacije Čađe, odnosno prilikom susreta sa Šarcem.

- Šarac mi je rekao da se bavi preprodajom automobila, da daje pare na kamatu i prodaje narkotike. Pitao sam ga šta će mu to jer su imali novca. Otac i stric su imali autobuse 'Braća Šarac', kafić, diskoteku i jedini porok mu je bio što ide na utakmice Partizana i tuče se. Tad mi je pokazao snimak pljačke zlatare u Italiji, snimak iz Španije na kojem su mu lisicama vezane ruke, a na stolu ispred pare. Kazao mi je da je upala policija, a da je kod sebe imao lažna dokumenta i da su ga pustili i dali mu tih 10.000 evra u kešu što su našli. Nudio mi je pomoć, ali sam mu rekao da me ništa nelegalno ne zanima - ispričao je Ursulov.

ŠEF NARUČIO, ON OBAVIO Nastavlja se suđenje saradniku Džonija sa Vračara za ubistvo ugostitelja u Kaluđerici!

Aleksandar Šarac/Privatna arhiva

 

On je dodao i da je Šarcu rekao da ima krš "mazdu", koju hoće da proda i kupi bolji auto, a ovaj mu je ponudio da mu nađe kupca.

Tvrdio je da je preko Šarca stupio u kontakt s izvesnim Crnogorcem, koji je ispobao vozilo, ali da mu ga nije vratio kući, već ostavio u Mirijevu 10. septembra.

Sa druge strane, Ursulova tužilaštvo tereti da je tom "mazdom" došao do Mirijeva, gde se parkirao, uzeo vozilo "pasat", njime otišao u Kaluđericu i ubio Čađu. Potom se vratio do Mirijeva, gde je zapalio "pasat", a zatim "mazdom" otišao na Novi Beograd i sakrio je u garaži.

Od početka suđenja, Ursulov je negirao krivicu, tvrdeći da je njegov automobil zloupotrebljen, a za to je krivio Šarca.

Kako su mediji pisali, tokom suđenja je molio advokaticu da pronađe Šarca kako bi dokazao da nije kriv za ubistvo Čađe. Ipak, ubrzo na vestima video je da je on ubijen.

Prema optužnici, Ursulov se tereti da je 10. septembra 2020. u Kaluđerici ispalio više hitaca u glavu i telo Dragana Ristića.

Prethodno je Ursulov upravljajući automobilom "pasat" udario u vozilo "audi" kojim je upravljao Ristić. U trenutku kada je Ristić izašao iz automobila, optuženi je u njega ispalio projektile, pobegao mesta zločina, a potom u Mirijevu zapalio "pasat".

Ubijeni Ristić bio je ugostitelj, vlasnik nekoliko objekata. Bio je u kumovskim vezama sa Željkom Rutovićem, koji je optužen za napad na Predraga Rankovića Peconija.

Vođa "vračaraca" Nikola Vušović Džoni se sumnjični da je organizator ubistva Ristića, kao i likvidacije Aleksandra Halabrina i Aleksandra Šarca.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading