EKSKLUZIVNO! Poruke sa skaja otkrile šemu po kojoj je funkcionisao klan Nikole Vušovića zvanog Ludi Džoni
Foto: Alo.rs

Dok je vođa „kavčana“ Radoje Zvicer planirao ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „vračarci“ su pravili svoje liste za odstrel na kojima su se našli i visoki funkcioneri MUP-a i BIA, među kojima je i šef beogradske policije Veselin Milić.

Prema rečima Srđana Lalića, svedoka okrivljenog u postupku protiv Veljka Belivuka, Zvicer je planirao državni udar u Srbiji i u tu svrhu obezbedio pet miliona evra. U planu je bio i atentat na predsednika Srbije.

EKSKLUZIVNO! Poruke sa skaja otkrile šemu po kojoj je funkcionisao klan Nikole Vušovića zvanog Ludi Džoni

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC

 

Istraga koju su godinu dana vodile naše bezbednosne službe pokazala je da su na meti kriminalnih organizacija koje su radile za Zvicera bili i drugi visoki državni funkcioneri. Zahvaljujući presretnutim prepiskama sa Skaja otkriveno je i da su pripadnici vračarskog klana priželjkivali likvidaciju šefa beogradske policije!

EKSKLUZIVNO! Poruke sa skaja otkrile šemu po kojoj je funkcionisao klan Nikole Vušovića zvanog Ludi Džoni

Foto: PU Beograd

 

- Aleksandar Vučić i Veselin Milić bili su im trn u oku jer su krenuli u rat protiv mafije. U jednoj od presretnutih poruka koje su razmenjivali Nikola Vušović, Dario Đorđević i drugi razgovarali su i o ubistvu Milića. Poruke su otkrile i da se za sve pitao Radoje Zvicer - objašnjava izvor Alo!.

Kako saznajemo, upravo je Đorđević tražio da se likvidira Veselin Milić i to nakon ubistva u Belvilu.

- Beogradska policija je veoma brzo rasvetlila likvidaciju Bojana Mirkovića u koju je umešan vračarski klan. Kada je saznao da je za njim izdata poternica, Đorđević je od Zvicera tražio dozvolu da ubije Milića. U razgovoru s Vušovićem on je potvrdio da je dozvolu i dobio - kaže sagovornik Alo!.
Kako je Alo! već pisao, u planiranju atentata na Milića svoju ulogu je imao i Dušan Jovanović Giba. On je, navodno, angažovao profesionalnog snajperistu za koga se sumnja da je pripadnik Legije stranaca. Kako je opisan u jednoj od presretnutih poruka, „sve profi pogađa“.

Tri ubistva, pet pokušaja

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi ovu istragu ranije je saopštilo da postoji sumnja da su pripadnici ove grupe, čiji su organizatori Vušović i Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine, iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način ubili Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića i pokušali da ubiju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Viši sud u Beogradu u međuvremenu je odredio pritvor za ukupno 32 pripadnika organizovane kriminalne grupe poznate kao „vračarci“ koji se sumnjiče za više krivičnih dela.

Naredbom o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeno je ukupno 38 osoba i oni se terete da su delovali kao organizovana kriminalna grupa. Sud je naložio i raspisivanje međunarodne poternice za 16 pripadnika grupe koji su u bekstvu, dok se šestorica već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju zatvorske kazne u Srbiji, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Tipovao prijatelja za 6.000 evra,
sad se nudi tužilaštvu!

Nikola Kačarević, bivši muž starlete Tamare Đurić, sumnjiči se da je umešan u ubistvo svog prijatelja Aleksandra Šarca. Kačarević ga je, prema pisanju medija, za 6.000 evra namamio u TC „Ušće“ po nalogu Nikole Vušovića, kojeg je navodno sve obaveštavao, pa i kakvu garderobu nosi Šarac.

Kako se nezvanično saznaje, čim su mu stavili lisice na ruke, Kačarević se preko advokata ponudio da otkrije sve o svom novom saradniku Vušoviću u zamenu za blažu kaznu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading